Чоловіча і жіноча збірні України з боксу відмовилися їхати на Чемпіонат Світу-2019, який пройде в Росії.
Чоловіча першість пройде з 7 по 21 вересня в російському Єкатеринбурзі, жіночий чемпіонат світу - з 3 по 13 жовтня в російському Улан-Уде.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Тренер збірної України з боксу Леонід Лоівський прокоментував ситуацію навколо участі українських боксерів на чемпіонаті світу в Росії.
"Найближчий чемпіонат світу, який відбудеться в Росії, буде не ліцензійним і основна команда до Росії не поїде. Ні для кого не стане секретом, що головна мета для нас - отримання ліцензій на Олімпійські ігри. Тому, основна команда буде сконцентрована виключно на Олімпійських ліцензійних стартах.
Про чемпіонат світу в Єкатеринбурзі: хочу також зауважити, що Міністерство молоді і спорту України не може фінансувати поїздки на спортивні заходи в Росії.
До нас звернулися окремі боксери та їхні наставники, які висловили бажання поїхати на світову першість за свій рахунок. Єдина мотивація для них це те, що ні вони, ні їхні тренери не знають, чи буде у хлопців ще можливість позмагатися на турнірі такого рівня. А спробувати свої сили проти найкращих бійців вдається не кожен день", - сказав Лоівський.
Збірна України з боксу не поїде на ЧС у Росію
Збірна України з боксу не поїде на ЧС у Росію
Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як писав Знай.ua, екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) проведе свій дебютний бій у суперважкій вазі 12 жовтня. Вечір боксу відбудеться на Wintrust Arena в Чикаго (США).

Олександр Усик
Олександр Усик

Ім'я суперника поки офіційно не оголошено, однак, швидше за все це буде камерунський боксер Карлос Такам (36-5-1, 28 КО).

Карлос Такам, Getty Images
Карлос Такам, Getty Images

Стало відомо, що до цього бою Усик готується під керівництвом Анатолія Миколайовича Ломаченка, батька і тренера чемпіона світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василя Ломаченка (13-1, 10 КО).

За цей бій Усик отримає 1,2 мільйона доларів, а його суперник - 800 тисяч доларів.
В разі перемоги у цьому бою Усик претендуватиме на значно більші гонорари в наступних поєдинках в суперважкій вазі.

Як повідомляв портал Знай.ua, менеджер розповів про травму Олександра Усика та строки відновлення.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще