Єлизавета Апушкина, дружина загиблого російського боксера Максима Дадашева (13-1, 11 КО), розповіла про останні миті життя чоловіка, який помер після бою з Субріелем Матіасом (14-0, 14 КО).
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
"Я сподівалася на диво, молилася, щоб хоч інвалідом, хоч як, але він був би живий. А потім лікарі сказали, що немає жодного шансу. Навіть одного на мільярд? Навіть його не було. У мене в той момент просто весь світ звалився. Я такого жаху не бачила ніколи. Найрідніша людина на світі лежить на ліжку, а з нього проводів і трубок п'ятнадцять.
Дивилася на ці апарати, побачила, що кров'яний тиск пішов униз. Здійснював обхід лікар, і він сказав: "Він зараз помре". Мені поставили стілець прямо біля його ніг, і я бачила його останній подих. Це найстрашніший день у моєму житті.
Матіас відмовився від гонорару? Ні, це піар-хід. Люди, які організовують бої, мають більш професійно до цього ставитися. Якщо боксер каже, що з ним все добре - це нічого не значить. Ми дуже любимо кров і видовища, бій не зупиняли, щоб люди продовжували дивитися. Поки йде розслідування, я не можу розголошувати багато моментів. Але хочу сказати одне: я доб'юся того, щоб всі винні понесли покарання", - розповіла Єлизавета Дадашева в ефірі "Матч-ТБ".
Максим Дадашев
Максим Дадашев
Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нагадаємо, 20 липня Дадашев програв технічним нокаутом в 11-му раунді представнику Пуерто-Ріко Сабриелю Матіасу. Максим пропускав занадто багато ударів і його тренер змушений був зупинити бій.

За статистикою Compubox, у фатальному для Дадашева бою Матіас завдав йому 1204 удари, з яких 319 виявилися точними.
Після того, як зупинили бій, Максима знудило, і він втратив свідомість. Боксера відразу ж доставили в реанімацію. Спортсмен переніс важку операцію по видаленню набряку мозку, яка тривала 2 години. За словами журналіста ESPN Стіва Кіма, лікарі змогли видалити Дадашеву набряк, але для цього їм довелося видалити частину черепа.

Як писав Знай.ua, впродовж всієї кар'єри Дадашев тренувався і виступав в США в одному залі з чемпіоном світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василем Ломаченком (13-1, 10 КО). Дадашев постійно перебував у компанії українця, спарингував з ним, і навіть був у його роздягальні перед поєдинками.

Василь Ломаченко та Максим Дадашев
Василь Ломаченко та Максим Дадашев

Василь Ломаченко вшанував пам'ять боксера, опублікувавши відео, присвячене Дадашеву.
"Тужимо", - написав Ломаченко.

Як повідомляв портал Знай.uа, загиблий Дадашев пережив інсульт під час фатального бою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще