Український плавець Богдан Гриненко виграв золоту медаль на ЧС з паралімпійського плавання у Лондоні, встановивши новий світовий рекорд.

Богдан Гриненко, Getty Images
Богдан Гриненко, Getty Images

У фінальному запливі на дистанції 100 метрів на спині в категорії S7 (спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату) Гриненко показав результат 1:08,92, встановивши новий рекорд у своїй категорії.

Попередній рекорд належав британцеві Джонатану Фоксу - 1:09,15.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Українець майже на секунду випередив найближчих переслідувачів - росіянина Андрія Гладкова і аргентинця Піпо Карломаньо. Відразу за ними фінішував українець Андрій Трусів.

Українські плавці на цьому ЧС виграли вже 32 медалі: 11 золотих, 13 срібних та 8 бронзових.

Нагадаємо, на цих змаганнях розігруються ліцензії на літні Паралімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо (Японія).

Як повідомляв Знай.ua, збірна України завоювала одну медаль на чемпіонаті Європи з академічного веслування у Люцерні (Швейцарія).

Жіноча четвірка парна у складі Євгенії Довгодько, Дар'ї Верхогляд, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої стала третьою на дистанції 2000 м, показавши результат 6.18.82 хвилини.
Українки більшу частину дистанції йшли на четвертому місці, але на останніх 500 метрів зуміли обігнати полячок і пробитися на п'єдестал. Перше місце посіла четвірка з Німеччини, другими стали представниці Нідерландів.
Чоловіча четвірка парна Дмитро Міхай, Сергій Гринь, Олександр Надтока та Іван Довгодько посіла шосте місце, а чоловіча четвірка розпашна без стернового Роман Півень, Артем Мороз, Максим Боклаженко і Дмитро Хула стала четвертою.

Як раніше писав Знай.ua, Магучих стала наймолодшою переможницею Діамантової ліги в історії.