Український плавець Михайло Романишин встановив новий рекорд України - найдовший заплив на відкритій воді, повідомляє enovosty.com.
За місяць і п'ять днів Романишин проплив понад 900 кілометрів по Дніпру. Чоловік почав заплив 5 серпня в селі Страхолісся Київської області і закінчив 10 вересня на Херсонської набережній.
Він пропливав близько 28-30 кілометрів на день, плив вдень, а потім відновлювався. Під час запливу харчувався з урахуванням того, що витрачав багато енергії.
Михайло Романишин встановив новий рекорд України
Михайло Романишин встановив новий рекорд України
"Чотири роки ми готувалися, була розроблена авторська методика, пливли без шкоди для здоров'я, повільно. Три роки прислухався до свого фізичного стану і розумів, що не готовий, в цьому році все "зрослося". Дніпро пропливли - рухаємося далі", - розповів Романишин.
За його словами, це лише початок, наступна мета - перепливти Чорне море.

Як повідомляв Знай.ua, український плавець Богдан Гриненко виграв золоту медаль на ЧС з паралімпійського плавання у Лондоні, встановивши новий світовий рекорд.

Богдан Гриненко, Getty Images
Богдан Гриненко, Getty Images

У фінальному запливі на дистанції 100 метрів на спині в категорії S7 (спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату) Гриненко показав результат 1:08,92, встановивши новий рекорд у своїй категорії.

Попередній рекорд належав британцеві Джонатану Фоксу - 1:09,15.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Українець майже на секунду випередив найближчих переслідувачів - росіянина Андрія Гладкова і аргентинця Піпо Карломаньо. Відразу за ними фінішував українець Андрій Трусів.

Українські плавці на цьому ЧС виграли вже 32 медалі: 11 золотих, 13 срібних та 8 бронзових.

Нагадаємо, на цих змаганнях розігруються ліцензії на літні Паралімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо (Японія).

Як раніше писав Знай.ua, Еліна Світоліна стартувала з упевненої перемоги на турнірі в Гуанчжоу.