Легкоатлети Росії не зможуть виступити на Чемпіонаті світу в Катарі під національним прапором.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) в 12-й раз продовжила відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

У понеділок, 23 серпня, в Досі відбулося засідання ради IAAF, на якому розглядалося питання відновлення ВФЛА. Рада IAAF одноголосно прийняв рішення не відновлювати організацію.

"Це проблема, яка повторюється - діючі спортсмени працюють з раніше відстороненими тренерами, що підриває створення сильної антидопінгової культури. Передчасно говорити про те, що прийняті РУСАДА заходи спрацювали", - заявив глава робочої групи IAAF по відновленню ВФЛА Руне Андерсен.

З цієї причини легкоатлети російської збірної не зможуть виступити під національним прапором на чемпіонаті світу в Катарі, який стартує в кінці вересня.

Через допінговий скандал членство ВФЛА було призупинено в 2015 році, завдяки чому російські легкоатлети пропустили, зокрема, Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, WADA може не допустити Росію до участі в літніх Олімпійських іграх-2020, які пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, до програми Олімпійських ігор включили чотири нових види спорту.

Також Знай.ua писав, Японія готова на радикальні кроки заради Олімпіади-2020.