Жіноча збірна України з боксу відмовилася виступати на Чемпіонаті світу, який пройде з 3 по 13 жовтня в Улан-Уде у Росії.

Про це повідомив один з організаторів турніру Олексій Пинтаєв.

"На сьогоднішній день 69 офіційно зареєстрованих команд, спочатку їх було 75, відмовилися 8 команд. Це команди України, Іспанії, Норвегії, Угорщини, Хорватії, Пуерто-Ріко, Косово, Гватемали. Але додалися ще дві команди - Парагвай та Малі", - розповів Пинтаєв.

Організатори вважають, що в такому рішенні української команди немає політичного підтексту.

"Додам, що збірна України брала участь у чемпіонаті світу в Єкатеринбурзі. У них просто був недобір спортсменів, вони нам буквально два дні тому повідомили про те, що не зможуть приїхати. Це виключно спортивна причина", - заявив Володимир Іринчеєв, заступник директора по роботі з учасниками та ЗМІ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як писав Знай.ua, в Україні може зникнути професійний бокс.

Федерація боксу України пропонує ліквідувати професійний бокс як окремий вид спорту.

ФБУ відправила лист у Міністерство молоді і спорту з відповідною пропозицією, повідомляє прес-служба НЛПБУ.

19 вересня Національна ліга професійного боксу України дасть оцінку цієї ініціативи на розширеній раді організації. У засіданні візьмуть участь президент ліги Михайло Зав'ялов, чинний чемпіон світу Артем Далакян, екс-чемпіони світу Сергій Дзінзірук, Віктор Постол і Юрій Нужненко, та провідні промоутери країни.

"Скасувати вид спорту, який є одним з найпопулярніших в Україні, має багаторічні традиції і багатомільйонну телевізійну аудиторію, завдяки якому весь світ знає наших славних чемпіонів Віталія та Володимира Кличків, Василя Ломаченка та Олександра Усика, це, м'яко кажучи, незрозуміла ініціатива ФБУ, якій ми дамо відповідну оцінку. Мені шкода, що Федерація боксу України не усвідомлює цієї простої істини.

Олександр Усик
Олександр Усик

За часи незалежності 12 українців стали чемпіонами світу з професійного боксу, в Україні було проведено сотні боксерських вечорів, в останні роки продовжують з'являтися нові боксерські промоутерські компанії. І ми не збираємося на цьому зупинятися", - зазначив президент ЛПБУ Михайло Зав'ялов.

Як раніше повідомляв Знай.ua, зараз Олександр Усик готується до дебютного бою в суперважкій вазі проти непереможеного американця Тайрона Спонга (13-0, 12 КО).

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик дав майстер-клас з боксу.