Перша ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович зайнявся боротьбою сумо.
Перед стартом турніру ATP-500 в Токіо, Джокович узяв участь у майстер-класі з борьтьби сумо.
Новак Джокович
Новак Джокович
"Боротьба сумо - священний вид спорту в Японії. Мені вдалося відчути, як це бути там з цими воїнами. У мене невелика нестача ваги, але я був близький до того, щоб зрушити борця на дюйм.
Вони розповіли, що їдять як мінімум 10 000 калорій в день, щоб бути сильними і великими. Не впевнений, що зможу досягти подібних результатів, якщо чесно.
Пам'ятаю стежив за сумо в 90-ті вдома у Сербії з батьком і братами, особливо підтримуючи Акебоно Екодзуну. Де він тепер, щоб я міг показати йому, яким великим я став?", - написав тенісист в Твіттері.

Як писав Знай.ua, Новак Джокович став "Спортсменом року" за версією спортивного фонду Laureus. Джокович удостоєний цього звання вже вчетверте.

У 2018 році Джокович виграв US Open і Вімблдон, Мастерси в Цинциннаті та Шанхаї. У 2019 році він вже завоював трофей на Відкритому чемпіонаті Австралії.

Новак Джокович став "Спортсменом року" за версією спортивного фонду Laureus
Новак Джокович став "Спортсменом року" за версією спортивного фонду Laureus

Зазначимо, що чотири рази в цій номінації перемагав ямайський легкоатлет Усейн Болт, а швейцарський тенісист Роджер Федерер вигравав цю нагороду п'ять разів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще