Український дзюдоїст екс-чемпіон світу Георгій Зантарая заговорив про завершення професійної спортивної кар'єри.
За словами Зантараї, Олімпіада-2020 в Токіо стане для його останньою.
"Так, після Олімпіади-2020 я планую закінчити виступи. Політичні амбіції у мене є.
Я б хотів розвивати спорт, зокрема дзюдо. Вже в цьому році ми відкриваємо першу школу на честь мене", - розповів дзюдоїст в інтерв'ю програмі "Світське життя".

Як писав Знай.ua, 18-річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід стала дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо в категорії до 48 кг, захистивши свій титул на змаганнях у Токіо.

Дарина Білодід, Getty Images
Дарина Білодід, Getty Images

Білодід була чинною чемпіонкою світу, тому на змаганнях стартувала відразу з 1/16 фіналу.

Дарина впевнено йшла до свого другого титулу. Достроково іппоном вона перемогла Катаріну Косту з Португалії, Сариуну Цижипову з команди біженців, іспанку Лауру Абелінду Мартінес і колишню чемпіонку світу Уранцецег Мунхбат з Монголії.

У фіналі Білодід зустрілася з 24-річною японкою Тонакі Фуна, чемпіонкою світу 2017 року. Японка провела зустріч активніше і змусила Дарину заробити два попередження, але Білодід спіймала суперницю на контратаці, заробила оцінку ваза-арі і стримала натиск Тонаки Фуна до кінця фіналу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, шлях дзюдоїстки Дарини Білодід до феєричних перемог показали у яскравих фото.