Чемпіон світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василь Ломаченко (14-1, 10 КО) очолив рейтинг Pound-for-Pound від ESPN.
У рейтинг також потрапила ще одну український боксер - екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (17-0, 13 КО), який посів шосте місце.

Олександр Усик, К2 promotions
Олександр Усик, К2 promotions

Топ-10 боксерів рейтингу Pound-for-Pound від ESPN:
  1. Василь Ломаченко
  2. Теренс Кроуфорд
  3. Сауль Альварес
  4. Наойя Інує
  5. Еррол Спенс
  6. Олександр Усик
  7. Геннадій Головкін
  8. Хуан Франсиско Естрада
  9. Менні Пак'яо
  10. Майкі Гарсія

Як писав Знай.ua, Василь Ломаченко отримає ще один пояс WBC - титул франчайзингового чемпіона Всесвітньої боксерської ради.

Про це розповів президент WBC Маурісіо Сулейман.
"Ми це обговоримо на конгресі WBC в жовтні. Але одне я вам можу сказати точно - Ломаченко - один з найвидатніших людей в спорті. У нього неймовірна кар'єра в любителях, і поки така ж у професіоналах. Він - чемпіон у трьох вагових категоріях, він боксував з найкращими і їх перемагав. Я пишаюся тим, що він - чемпіон за версією WBC", - розповів Сулейман в інтерв'ю YouTube-каналу AB BOXING NEWS.
Титулом франчайзингового чемпіона організація може нагородити елітного боксера, який досяг хороших результатів і знаходиться серед топ-бійців. У нього буде унікальний статус, проте також з'являться і обов'язки, в тому числі обов'язкового захисту.
Нагадаємо, 31 серпня в Лондоні Ломаченко одноголосним рішенням суддів переміг британця Люка Кемпбелла (20-3, 16 КО).

Василь Ломаченко переміг Люка Кемпбелла, Getty Images
Василь Ломаченко переміг Люка Кемпбелла, Getty Images

Як повідомляв портал Знай.ua, американка Кларесса Шилдс має намір побити рекорд Ломаченка.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще