Перша ракетка України Еліна Світоліна програла у фіналі Підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) в китайському Шеньчжені першій "ракетці" світу Ешлі Барті.

Це турнір, у якому беруть участь 8 найкращих тенісисток світу. Для перемоги Барті вистачило двох сетів – 6:4, 6:3.

Раніше тенісистки зустрічалися п'ять разів. У всіх матчах перемоги здобувала Світоліна. Це перша перемога Барті над українкою. Після матчу Світоліна не прокоментувала свою поразку.

У минулому році Еліна Світоліна у Сінгапурі перемогла в фіналі Підсумкового турніру WTA американку Слоан Стівенс.

Нагадаємо, Світоліна достроково вийшла в півфінал турніру, перемігши румунку Симону Халеп.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"У цьому матчі потрібно було надзвичайно багато фізичних сил. Ми обидві діставали багато м'ячів і витрачали багато енергії на корті. Сьогодні я відіграла дуже стабільно, дуже добре діяла в захисті і цим я дуже задоволена.

Коли я приїхала у Шеньчжень, то чекала наполегливих матчів. Намагалася залишатися дуже зібраною перед стартом кожного матчу. Сподіваюся, я зможу утримати цей рівень і далі, і здорово відіграти свій наступний матч", - сказала Світоліна.

Таким чином, Світоліна достроково вийшла у півфінал Підсумкового турніру. Останній матч групової стадії Світоліна проведе в п'ятницю, 1 листопада, проти 19-річної канадки Бьянкі Андреєску.

Нагадаємо, в першому матчі турніру Світоліна перемогла чеську тенісистку Кароліну Плішкову в двох сетах з рахунком 7:6 (12), 6:4.

Зазначимо, що це вже четверта перемога Світоліної над Плішковою.

Як раніше повідомляв Знай.ua, удар Світоліної визнаний найкращим на Підсумковому турнірі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна здобула третю перемогу на Підсумковому турнірі WTA: відео.