Президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман став на захист чемпіона світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василя Ломаченка (14-1, 10 КО), якого розкритикували після того, як він став "франчайзинговим" чемпіоном WBC.
Маурісіо Сулейман відповів тимчасовому чемпіону WBC американцю Дэвину Хейні, який вимагає бою з українцем.
"Ломаченко запросив статус франчайзингового чемпіона і комісія WBC задовольнила це прохання. А Хейні є чемпіоном дивізіону. Я розумію плутанину, що виникла. Але прошу всіх проявити трохи терпіння і дозволити нам дати боксерам можливість проводити найбільші бої. Якщо Ломаченко виграє у переможця бою Коммі - Лопес, він, безсумнівно, стане абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі. У Хейні є пояс? У Ломаченко він теж є, він представляє WBC", - сказав Сулейман в інтерв'ю Boxing Social.

Нагадаємо, Василь Ломаченко став "франчайзинговим" чемпіоном WBC.

Василь Ломаченко, Getty Images
Василь Ломаченко, Getty Images

На конгресі WBC, який пройшов в Мексиці, було розглянуто та схвалене прохання промоутерської компанії Top Rank з надання українцю спеціального статусу чемпіона.

Ломаченко прокоментував свій новий статус, зазначивши, що це неймовірна подія для нього.

"Це надзвичайна подія для мене. Як я вже заявляв, коли я був зовсім маленьким, то мріяв про світове чемпіонство і про зелений пояс WBC. Тепер у мене їх два.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Я все життя говорив про боксі як про спорт, про бажання битися з найкращими бійцями. Але ми всі розуміємо, що з промоутерами і телеканалами це не так просто. Однак після того, як я отримав франчайзингове чемпіонство, вірю, що ми зможемо організувати безліч цікавих поєдинків.

Мені здається, ми робимо все правильно і йдемо в потрібному напрямку", - передає слова Ломаченка Fight TV Hub.

Як повідомляв портал Знай.ua, Василь Ломаченко та екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) отримали спеціальні нагороди WBC.