Українська каратистка Анжеліка Терлюга утримує статус найкращої каратистки світу у ваговій категорії до 55 кілограм.

Як повідомляється на офіційному сайті Всесвітньої федерації карате (WKF), за підсумками сезону Терлюга набрала 19114 очок. У її найближчої переслідувачки - італійки Сари Кардін - 18582 очки.

Нагадаємо, з початку 2019 року Терлюга завоювала п'ять золотих та одну бронзову медаль на шести турнірах KARATE 1 Premier League.

Анжеліка Терлюга
Анжеліка Терлюга

А чотирьох KARATE 1 Series A українська каратистка взяла три нагороди: золото, срібло і бронзу.

Популярні новини зараз
Ще встигнемо позасмагати: погода знову здивує рекордною спекою Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом Залишився тиждень: життя кардинально зміниться "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

В Олімпійському рейтингу зараз Терлюга друга (7087,5), поступається лише спортсменці з Туреччини - Серап Озчелік Сарапоглу (7657,5), яка виступає в категорії до 50 кг У відборі на Олімпіаду-2020 в Токіо вони мають загальний рейтинг.

Як писав Знай.ua, 18-річна легкоатлетка Ярослава Магучих, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонка Європи U18 і U20, претендує на звання найкращої молодої легкоатлетки світу - Rising Star від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

На це звання претендують п'ять легкоатлеток:

Ярослава Магучих, Україна, стрибки у висоту - чемпіонка Європи U20, рекордсмен світу U20 (2,04 метра), срібний призер дорослого чемпіонату світу в Досі.

Британі Андерсон, Ямайка, біг на 100 метрів з бар'єрами - володарка світового рекорду U20 – 12,71 секунди.

Лемлем Хайлу, Ефіопія, біг на 1500 метрів - найкращий результат сезону U20, бронзова медаль на Африканських іграх, півфіналіст дорослого чемпіонату світу.

Гленда Морейон, Еквадор, спортивна ходьба - найкращий результат сезону на 20 км, найкращий результат сезону і рекорд Південної Америки на 10 км.

Ша’Каррі Річардсон, США, спринт - світовий рекорд U20 на 100 м (10,75 с), світовий рекорд U20 на 200 метрів (22,17 с), чемпіонка NCAA на 100 м.

Нагадаємо, раніше Ярослава Магучих була визнана найкращою молодою спортсменкою Європи за версією Європейських олімпійських комітетів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Магучих стала наймолодшою переможницею Діамантової ліги в історії.