Півзахисник донецького "Шахтаря" Тайсон отримав покарання за поведінку на матчі з "Динамо", який закінчився расистським скандалом.
За інформацією Sport Arena, дисциплінарний комітет УАФ прийняв рішення дискваліфікувати Тайсона на один матч. Ще на два матчі футболист дискваліфікований умовно.
Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що дії Тайсона були спровоковані расистськими образами з боку вболівальників "Динамо". Також зіграло свою роль звернення Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів (FIFPro) з проханням скасувати червону картку.
Нагадаємо, у другому таймі арбітр зупинив матч через расистські вигуки вболівальників "Динамо" на адресу гравців "Шахтаря". Тайсон після цього вирушив до фанатської трибуни "біло-синіх" і показав їм середній палець, та відправив м'яч у фан-сектор. Після цього суддя вилучив футболіста.

Тайсон показав уболівальникам середній палець після їх расистських вигуків
Тайсон показав уболівальникам середній палець після їх расистських вигуків

Після матчу Тайсон дав інтерв'ю бразильським ЗМІ, де заявив, що задумався про переїзд з України.
"Після події я відразу подумав, що мені пора збирати речі і повертатися в Бразилію. Але це складно. Уявіть, що буде, якщо я зараз попрошу відпустити мене додому? Ніяких шансів. 15 грудня я буду в Бразилії, але у відпустці", - сказав Тайсон.
Як писав Знай.uа, "Шахтар" мінімально обіграв "Динамо" у центральному матчі 14-го туру чемпіонату України - 1:0.
Таким чином, "Шахтар" взяв реванш за нещодавню поразку у Кубку України.
Шахтар - Динамо 1:0
Гол: Кривцов, 18.
Шахтар: Пятов - Додо, Кривцов, Матвієнко, Ізмаїлі - Степаненко, Маркос (Майкон, 90+6) - Тете (Болбат, 89), Коваленко, Тайсон - Мораєс (Дентіньо, 32).
Динамо: Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко (Буяльський, 60) - Шепелєв (Гармаш, 65) - Караваєв, Шапаренко, Циганков, Вербич - Родрігес (Бесєдін, 62).
Попередження: Коваленко, Дентіньо, Додо - Попов, Шабанов, Родрігес, Миколенко.
Видалення: Тайсон, 81

Як повідомляв портал Знай.uа, фанати "Динамо" зробили офіційну заяву з приводу расизму на матчі з "Шахтарем".