Перша ракетка України Еліна Світоліна прибула до Києва заради важливої місії - представити свій благодійний фонд. Зірка світового тенісу вирішила віддячити Україні, створивши на батьківщині нову площадку для розвитку і підтримки юних спортсменів.

Фонд Еліни Світоліної ще у вересні відкрив дитячий тенісний табір, в якому з 400 претендентів були відібрані 20 найбільш перспективних. В результаті подальшого відбору четверо тенісистів віком 12 років (Настя Чернякова з Кам'янського, Ліза Котляр з Дніпра, Максим Калабишка з Івано-Франківська і Сашко Височенко з Нової Каховки) потрапили в спеціальну програму фонду. На цих дітей очікує навчання за індивідуальною програмою з провідними українськими і зарубіжними фахівцями, поїздки на європейські та інші турніри. Також їм буде надано екіпірування.

Еліна Світоліна у сукні від PUSTOVIT

Під час прес-сніданку в одному з київських готелів Еліна Світоліна поділилася подробицями про новий фонд і його цілі. Також вона змогла відповісти на всі питання журналістів про минулий тенісний сезон, отриману травму і розвиток відносин з тенісистом Гаелем Монфісом.

Корреспондент Знай.uа зміг окремо задати питання Еліні про її статус. Днями вона опублікувала у своєму Instagram фото з двома кільцями на безіменному пальці. Шанувальники зірки тенісу відразу ж припустили, що вона таємно вийшла заміж за Гаеля. Але, як виявилося, це не так.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

“Ні, я не вийшла заміж, - прокоментувала Світоліна. - Це 2 кільця, які подарував мені Гаель на день народження. Вони не весільні”.

Еліна зізналася, що пропозицію руки і серця від Монфіса їй ще не надходило.

“У нас все йде добре. Не будемо поки що про це говорити”, - додала вона.

Гаель Монфіс і Еліна Світоліна, Getty Images
Гаель Монфіс і Еліна Світоліна, Getty Images

Тим не менше про весілля спортсменка мріє, але без пишного торжества.

“Так, в колі сім'ї, тому що ми дві публічні особи. Звичайно, будемо дивитися, коли це станеться. Подивимося! Не будемо поспішати”, - зазначила Світоліна.

На зустріч з журналістами вона прийшла в бездоганній червоній сукні від українського дизайнера Лілії Пустовіт.

Головним завданням свого фонду Еліна назвала будівництво спортивного центру з кортами. За словами першої ракетки України, діти потребують хорошої бази, де можна було б тренуватися. На даний момент фонд ставить перед собою мету - зібрати на майбутній гала-вечері в Equides Club кошти (грант) на будівництво за допомогою аукціону. У заміському комплексі, що розташований в селі Лісники Київської області, 23 листопада можна буде взяти участь у благодійному вечорі, де на аукціоні будуть виставлені спеціальні лоти: майстер-клас від Еліни Світоліної і Гаеля Монфіса, футболка від Роджера Федерера і ракетка від Рафаеля Надаля.

"Я рада, що вони змогли зробити для мене такий внесок. Це дуже здорово!" - поділилася Світоліна.

Еліна додала, що ще не обрано місто для побудови спортцентру. З варіантів - Київ чи Одеса.

“Ми ще не думали, - сказала спортсменка. - Одеса - хороша перспектива біля моря, а Київ - столиця. Ми це будемо обговорювати, коли надійдуть кошти”.

На прес-зустрічі був присутній і Стефан Гуров, який є агентом Еліни Світоліної, а також - CEO Top Five Management, провідного світового агентства спортивного менеджменту, спеціалізацією якого є теніс.

"Фінансова підтримка - це одна річ, - додав він. - Це важливо, допомагає в розвитку дітей, але іноді більш важливо мати чемпіона, як Еліну, який включається в процес і в гральний вік направляє вас. Це безцінне!”

Еліна Світоліна, WTA
Еліна Світоліна, WTA

Еліна зізналася, що ситуація в українському спорті і підштовхнула її до створення власного фонду.

“Для мене важливо щось віддавати назад Україні, тому що я дуже багато отримала тут”, - сказала вона.

Крім деталей про фонд, тенісистка розповіла про минулий тенісний сезон, який закінчився для неї через травму не так, як хотілося б.

“У цьому році, на жаль, не вийшло виграти титули - і це засмучує. Були хороші результати на шоломах - і це додало мені впевненості, особливо після травми, яку отримала в лютому. Але я завжди намагаюся бути краще. Мотивують титули, перемога на турнірі і люди, які мене оточують. Я завжди намагаюся знайти щось нове”, - поділилася Світоліна.

Еліна додала, що ставить великі цілі на наступний рік, тому з першого грудня вона повертається до тренувань.

“Так, є бажання зіграти на Олімпіаді, - розповіла про плани вона. - Я завжди рада зіграти за кубок Федерації. Іноді, звичайно ж, не дозволяє здоров'я. Це нормально, тому що дуже багато турнірів і травми складно уникнути, навіть мікротравми”.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

У спортсменки закінчується курс відновлення після травми коліна.

“У мене немає часу сидіти на одному місці. У мене є невеличкий план. Травма йде до повного відновлення. Два тижні провела без тренувань і навантажень. Травма не дуже велика, але дуже неприємна, тому потрібно якомога менше навантажувати коліно і зміцнювати зв'язки. Це найважливіше! На даний момент все йже у вірному напрямку. Почнуться тренування 1 грудня. Подивимося, як буде витримувати коліно під навантаженням”, - сказала Світоліна.

Також вона повідомила, що в її команді буде поповнення - додадуться нові фахівці.

“У мене завжди стоять завдання - перемога на Великому Шоломі і перша ракетка, - підсумувала спортсменка. - Але, як цей сезон показав, найважливіше - це здоров'я. Коли є здоров'я, тоді присутні шанси добре зіграти. Це буде для мене в пріоритеті. Коли я здорова і готова грати, то завжди показую теніс високого рівня”.

Юлія Абрамова

Як раніше писав Знай.uа, Еліна Світоліна завершила сезон у статусі шостої ракетки світу. Вихід у фінал Підсумкового турніру WTA дозволив Світоліної заробити 1080 очок в рейтинг.

У минулому році Світоліна завершила сезон на четвертому місці в рейтингу кращих тенісисток світу, а в 2017 році також була шостою.
Нагадаємо, Світоліна програла у фіналі Підсумкового турніру австралійці Ешлі Барті в двох сетах з рахунком 6:4, 6:3.