Комітет по відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував звільнити Росію від міжнародних турнірів на чотири роки, пише The New York Times.
За інформацією джерела, комітет по відповідності на чолі з Джонатаном Тейлором рекомендувала позбавити статусу Російське антидопінгове агентство (РУСАДА). Це питання буде вирішуватися на засіданні Виконкому у Парижі 9 грудня.
Комітет запропонував усунути Росію на 4 роки від усіх великих міжнародних турнірів, в тому числі Олімпійських ігор в Токіо та Пекіні, а також ЧС-2022 з футболу.
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Комітет по відповідності прийшов до висновку, що розбіжності в даних Московської антидопінгової лабораторії викликані навмисними маніпуляціями з метою приховати позитивні допінг-тести російських спортсменів.
Нагадаємо, що британське видання The Telegraph, посилаючись на свої джерела, пише, що Москва маніпулювала даними протягом останніх 18 місяців.
Очікується, що Виконком погодиться з рекомендаціями комітету. Російська сторона зможе оскаржити це рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).
Рішення про відсторонення Росії від міжнародних змагань також підтримали Global Athlete і USADA.

Як раніше писав Знай.ua, російська фігуристка Олександра Кошова отримала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

Як писав Знай.ua, сотні спортсменів з Росії попалися на допінгу.