Знаменита британська легкоатлетка Фіона Оукс створила біговий клуб Vegan Runners, на особистому прикладі показавши, що в спорті можна показувати високі результати, повністю відмовившись від м'яса і продуктів тваринного походження. Про це пише Guardian.
Веганка Фіона Оукс організувала свій біговий клуб близько 15 років тому, і сьогодні до Vegan Runners долучилися більше 4 тисяч чоловік.
За словами бігунки, вона створила свій клуб, побачивши по телевізору британську легкоатлетку, що спеціалізується в бігу на довгі дистанції, Полу Редкліфф. Тоді Фіона вирішила за допомогою бігу привернути увагу до свого стилю життя.
"У 2004 році я була єдиною вегетаріанкою у селі. Але зараз ви можете бачити вегетаріанців, які беруть участь у забігах всюди.
Я стала веганом в шість років. Через хворобу я позбулася колінної чашечки, коли мені було 17 років, тоді мені сказали, що я більше не зможу бігати. Якби я змогла, будучи веганом, це б показало всім, що немає нічого неможливого", - розповіла Оукс.
Сьогодні Фіона - двадцятикратна переможниця марафонів, серед яких - забіг на Північному полюсі.
Приклад Оукс, а також зростання інтересу до вегетаріанства, дозволив створити 40 груп Vegan Runners по всій Британії.
Як раніше писав Знай.uа, легендарний кенійський легкоатлет Эліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції (42,195 км).
Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге
Кіпчоге зробив неможливе - пробіг марафон менше, ніж за 2 години.
Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге
12 жовтня у Відні (Австрія) Кіпчоге провів свій неймовірний челлендж INEOS 1:59 Challenge, який він організував з метою пробігти марафон менше, ніж за 2 години, що раніше вважалося вище межі людських можливостей.
Эліуд Кіпчоге зробив це! Він подолав цю дистанцію за 1 годину 59 хвилин 40 секунд.
Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге

Таким чином, кенієць побив власний рекорд, встановлений ним у Берліні у 2018 році - 2:01:39 години.

Як повідомляв портал Знай.uа, легендарний марафонець Кіпчоге став найкращим легкоалетом світу.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом
Показати ще