Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки усунув Росію від усіх міжнародних турнірів, включаючи Олімпійські ігри в Токіо та Пекіні, та ЧС-2022 з футболу. Про це повідомляє Inside The Games.

9 грудня в Лозанні відбулося засідання виконкому WADA, де це рішення було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, що комітет по відповідності рекомендував позбавити статусу Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) і усунути РФ від міжнародних стартів на 4 роки, а також позбавити Росію права проводити великі спортивні турніри.

Всі ці рекомендації були прийняті.

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще
Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Комітет по відповідності прийшов до висновку, що розбіжності в даних Московської антидопінгової лабораторії викликані навмисними маніпуляціями з метою приховати позитивні допінг-тести російських спортсменів.
Нагадаємо, що британське видання The Telegraph, посилаючись на свої джерела, писало, що Москва маніпулювала даними протягом останніх 18 місяців.
Російська сторона може оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Російські спортсмени зможуть виступати на змаганнях під нейтральним прапором, як це було в Пхенхане-2018.

Як раніше писав Знай.ua, російська фігуристка Олександра Кошова отримала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

Як писав портал Знай.ua, сотні спортсменів з Росії попалися на допінгу.