Українського важкоатлета Олексія Торохтія позбавили золотої медалі, яку він завоював на Олімпіаді-2012 в Лондоні, через позитивні результати аналізів на допінг.

Торохтій прокоментував свою дискваліфікацію. За його словами, заборонений препарат був знайдений в дуже малій концентрації.

Торохтій має намір написати про це книгу, а зараз сконцентрований на сім'ї та інших проектах.

Олексій Торохтій, Getty Images
Олексій Торохтій, Getty Images

"Рік тому, 22 грудня 2018 року, я опублікував пост про те, що ITA провела перевірку моїх допінг проб c Олімпійських ігор-2012 (6,5 років) і за результатами перевірки IOC повідомив мені про порушення антидопінгових правил. Як я повідомляв раніше, на Олімпійських іграх 2012 року я проходив передзмагальний і після змагальний допінг-контроль. Протягом усіх 12 років виступів на міжнародній арені, всі результати моїх допінг тестів були негативними.
У лютому 2019 року було проведено розтин проби "B" для отримання детальної інформації.
Заборонену речовину знайдено у незначної концентрації і за оцінкою незалежного експерта порівнянно з одноразовим попаданням в організм і ніяк не могло вплинути на змагальний результат. Проводити аналіз всіх спортивних добавок, які я використовував на той період, через 7 років, не представляє можливості, та й не має сенсу, так як за правилами Міжнародного Олімпійського комітету, будь-яка концентрація - це порушення.
За рішенням МОК і IWF мій результат на Іграх 2012 в Лондоні був анульований.
Як я себе почуваю? Рік тому я був засмучений, дізнавшись цю новину, але на даний момент я зосереджений на мій сім'ї та моїх нових проектах. Що я про це думаю? Краще я напишу про це у своїй книзі.
Як до цієї новини, так і після неї я продовжую ділитися своїм досвідом і пристрастю до важкої атлетики", - заявив Торохтій.
Як раніше писав Знай.ua, Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки усунув Росію від усіх міжнародних турнірів, включаючи Олімпійські ігри в Токіо та Пекіні, та ЧС-2022 з футболу. Про це повідомляє Inside The Games.

9 грудня в Лозанні відбулося засідання виконкому WADA, де це рішення було прийнято одноголосно.

Як писав портал Знай.ua, сотні спортсменів з Росії попалися на допінгу.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще