Вчора на 78 році пішов з життя колишній Коміссіонер НБА Девід Стерн, повідомив на своїй сторінці у Twitter інсайдер телеканалу ESPN Едріан Войнаровскі.

Стерн очолював Національну Баскетбольну Асоціацію протягом 30 років — з 1984 по 2014 рік, і зробив її найсильнішою баскетбольною лігою світу. За часів керівництва Стерна вартість команд НБА зросла майже в чотири рази, а зарплати гравців Ліги — більш, ніж у 16 разів. На момент приходу Стерна середня зарплатня баскетболістів у НБА складала 300 тисяч доларів, а в кінці його ери — понад 5 мільйонів доларів, кількість команд розширилась з 23 до 30 та вперше до Асоціації приїхали спортсмени з Європи

Також Стерн привів до НБА телебачення — завдяки його зусиллям на телеканалі NBC Sports розпочались прямі трансляції матчів Асоціації: спочатку фінальної серії, потім — плей-офф і регулярний чемпіонат. В 2008 році НБА уклала контракт з TNT та ESPN на суму в майже 7.5 мільярдів доларів. Крім того, завдяки Стерну Асоціація ще на початку 90-х з’явилась у тоды ще дуже молодый мережі інтернет — задовго до того, як інтернет став глобальним та широкодоступним.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

17 грудня 2019 року 77-річний Стерн потрапив до лікарні через крововилив у мозок, але врятувати його медики не змогли — 1 січня легендарного Коміссіонера на стало.

Нагадуємо, що зараз одним з найкращих гравців НБА є український баскетболіст Олексій Лень, який виступає у складі команди “Атланта Хокс”.

Як писав Знай.ua, молодіжна збірна України з баскетболу 3х3 стала фіналістами чемпіонату світу, який завершився в китайському Ланьчжоу.

Також портал Знай.ua повідомляв про те, що українець Михайлюк здивував результатом в НБА.