Український борець греко-римського стилю, дворазовий чемпіон світу і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк висловив співчуття у зв'язку з авіакатастрофою літака Boeing 737 української авіакомпанії МАУ в Ірані.

Крах літака МАУ в Ірані, фото: Українські новини
Крах літака МАУ в Ірані, фото: Українські новини

"Враховуючи, що сам літав в Тегеран і назад рейсом PS752 МАУ, розумію, наскільки нестабільне і непередбачуване людська життя! Цінуйте кожну його мить! Бережіть себе! Щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - написав Беленюк в instagram.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася вранці 8 січня. На борту літака перебували 177 осіб. Усі вони загинули.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після злету. Попередня причина - технічні проблеми лайнера. У мережі з'явилося відео моменту падіння українського літака, який розбився неподалік від аеропорту імама Хомейні.

На відео видно, як літак вдалині різко знижується, а при зіткненні з землею з'являється яскравий спалах. Борт прямував рейсом Тегеран-Київ. За даними видання Al-Hadath, український Боїнг 737 був випадково збитий іранськими ППО. Проте офіційного підтвердження немає. Водночас за версією агентства Tasnim, він зазнав аварії через технічні проблеми, що виникли після злету.

З'явилася інформація, що падіння літака сталося внаслідок випадкового потрапляння ракети. У повідомлення у Strategic Sentinel у Twitter йдеться про те, що "Аль-Хадат заявив, що рейс №Uriaine International Airlines #UIA №UIA № PS752 B737, який злетів у #Техран #Іран, був випадково збитий зенітними підрозділами в місті".

Авіакатастрофа в Ірані, скріншот
Авіакатастрофа в Ірані, скріншот

Як писав портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський терміново повертається в Україну Оману через падіння літака МАУ.