Після трагічної смерті португальської мотогонщика Паулу Гонсалвеш на ралі "Дакар" в Саудівській Аравії, команди масово відмовляються від участі у змаганнях.
Станом на 12 січня, з "Дакара" знялися вже 80 екіпажів, повідомляє f1analytic.com.
Найбільше серед них мотоциклістів (36 спортсменів). Також від участі відмовилися 6 вантажівок.
Наголошується, що відсоток сходів в цьому році приблизно такий же, як і в минулому році.
Як писав Знай.uа, 12 січня на ралі "Дакар" в Саудівській Аравії загинув португальська мотоцикліст Паулу Гонсалвеш. Він впав з мотоцикла на 276-му км етапу.
Медики прибули на вертольоті через вісім хвилин після отримання сигналу про аварію. Вони виявили Гонсалвеша без свідомості і зафіксували зупинку серця.
40-річний гонщик брав участь у перегонах "Дакар" в 13-й раз. На "Дакарі" 2020 року Гонсалвеш після шести етапів був на 46-й позиції.

Як писав Знай.ua, нейрохірург Нікола Аччаррі розповів про стан легендарного німецького гонщика, семиразового чемпіона Формули-1 Міхаеля Шумахера, який у 2013 році отримав серйозну черепно-мозкову травму і на кілька місяців впав у кому.

За словами Аччарі, сьогодні 51-річний Шумахер мало схожий на себе колишнього. Йому потрібна сильна команда фізіотерапевтів, які могли б нейтралізувати наслідки тривалого перебування в нерухомості - м'язової атрофії, ураження сухожиль і остеопорозу.

Міхаель Шумахер
Міхаель Шумахер

"Ми повинні уявити собі людину, яка дуже сильно відрізняється від того, якого ми пам'ятаємо.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це дуже делікатна ситуація, яка у випадках менш економічно вдалих часто призводить до раннього кінця, тому що можуть виникнути незворотні наслідки", - передає слова нейрохірурга motorsport.com.

Нагадаємо, 29 грудня 2013 року Міхаель Шумахер в результаті нещасного випадку на гірськолижному курорті в Альпах отримав важку травму голови, через яку вже шість років залишається прикутим до ліжка. З того часу Шумахер переніс численні операції та штучну кому.

Як повідомляв портал Знай.ua, син Шумахера проїхав на легендарному боліді Ferrari свого батька.