Міжнародна федерація легкої атлетики World Athletics має намір заборонити нову модель кросівок компанії Nike - Vaporfly ZoomX, пише видання Daily Mail.
Саме в цих кросівках 13 жовтня 2019 року кенійська бігунка Бріджит Косгей пробігла Чиказький марафон, встановивши новий світовий рекорд - 2:14:04. Поки не відомо, чи відмінять цей рекорд.
Справа в тому, що підошва цих кросівок зроблена з піни і вуглецевого волокна. Під час бігу вона створює ефект пружини, який дозволяє спортсмену бігти швидше.

Nike - Vaporfly ZoomX
Nike - Vaporfly ZoomX

Саме у зв'язку з цим в World Athletics надійшли скарги після Чиказького марафону, і експерти федерації взялися за вивчення питання.
Як пише Daily Mail, забороні підлягає не тільки модель Nike Vaporfly ZoomX, але і всі гібриди цієї моделі. В одній з них кенієць Эліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції (42,195 км). Кипчоге зробив неможливе - пробіг марафон менше, ніж за 2 години.
Технічний орган, який вивчає кросівки Nike, повинен надати свій звіт в кінці місяця, за висновками якого World Athletics прийме остаточне рішення.

Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге

12 жовтня у Відні (Австрія) Кіпчоге провів свій неймовірний челлендж INEOS 1:59 Challenge, який він організував з метою пробігти марафон менше, ніж за 2 години, що раніше вважалося вище межі людських можливостей.
Эліуд Кіпчоге зробив це! Він подолав цю дистанцію за 1 годину 59 хвилин 40 секунд.
Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
Таким чином, кенієць побив власний рекорд, встановлений ним у Берліні у 2018 році - 2:01:39 години.

Як повідомляв портал Знай.uа, легендарний марафонець Кіпчоге став найкращим легкоалетом світу.