Друга ракетка України Даяна Ястремська вийшла у фінал турніру серії WTA Premier в Аделаїді (Австралія).
Після перемоги Ястремська заявила, що дуже щаслива.
"Це здорово, я дуже щаслива. Особливо, що це тільки початок сезону. Думаю, що перед турніром Великого Шолома це додасть мені впевненості. Приємно бути в фіналі. Вчора я бачила результати жеребкування Australian Open. Думаю, що це дуже гарне жеребкування. Я спробую пробитися в четверте коло, щоб зіграти з Сереною Вільямс, тому що мені дійсно хотілося б зустрітися з нею ще раз. Так що, так, гарне жеребкування, буду рухатися від матчу до матчу.
Даяна Ястремська, twitter.com/AdelaideTennis
Даяна Ястремська, twitter.com/AdelaideTennis
З Аріною Соболенко мені зручно грати, вона діє агресивно і у нас схожий стиль гри, так що мені комфортно. Мені подобається, як вона вдаряє по м'ячу. У цьому багато енергії, але мені досить комфортно. У другому сеті, коли я вела 3-1, то я відчувала, що мої ноги стали важкими, я відчула, ніби трохи втомилася. Так що я втратила концентрацію, а потім Саша вийшов на корт, я отримала трохи енергії і я насправді намагалася виконувати те, що він мені сказав. Думаю, що я просто боролася, от і все.

First into the final!

@D_Yastremska tops Sabalenka 6-4 7-6(4) to reach the #AdelaideTennis final 2️⃣! pic.twitter.com/bAPz2YlHKW

— Adelaide International (@AdelaideTennis) January 17, 2020
У мене було дуже хороше міжсезоння. Ми попрацювали над багатьма елементами, думаю, що зараз я пожинаю плоди. Не знаю, чому саме на цьому турнірі. Думаю, Брісбен був тим турніром, де мені потрібно було все відчути самій. Тут же я по-справжньому в кожному матчі відчуваю, що граю краще і краще. Кожен матч я намагаюся проводити настільки добре, наскільки можу. І тепер я в фіналі.
З приводу суперниці у вирішальному матчі, то я вже грала і з Ешлі Барті, і з Даніель Коллінс. Коллінс - більш агресивна. Але у мене немає ніяких переваг. Я б із задоволенням зіграла з обома", - сказав Ястремська у післяматчевому інтерв'ю WTA.

Як писав Знай.ua, у чвертьфіналі Ястремська у двох сетах переграла хорватку Донну Векич (№20 WTA) з рахунком 6:4, 6:3.

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна та Ястремська включені у заявку збірної України на Кубок Федерації.