Друга ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович стартував з перемоги на Australian Open-2020, яка стала 900-ю у його кар'єрі.
У матчі першого кола Джокович обіграв Яна-Леннарда Штруффа з рахунком 7:6 (7:5), 6:2, 2:6, 6:1. Матч тривав 2 години 16 хвилин.
Тепер у статистиці Джоковича 900 перемог і 187 поразок, а відсоток переможних матчів склав 82,8. Цей показник вищий лише у Рафаеля Надаля - 83,1.

Новак Джокович, twitter.com/australianopen
Новак Джокович, twitter.com/australianopen

Джокович став володарем 77 трофеїв у кар'єрі, з яких 16 - титули Великого шолома.
Нагадаємо, Джокович є чинним чемпіоном Australian Open.
Наступним його суперником стане переможець пари Тацума Іто (Японія) - Праджнеш Гуннесваран (Індія).
Як писав Знай.ua, 15 січня, перед стартом Australian Open-2020, відбувся благодійний вечір тенісу, в рамках якого найкращі тенісисти світу зібрали гроші на допомогу по боротьбі з масштабними лісовими пожежами в Австралії, які вирують на континенті вже більше двох місяців.

Найкращі тенісисти світу провели благодійний турнір, twitter.com/WeAreTennis
Найкращі тенісисти світу провели благодійний турнір, twitter.com/WeAreTennis

У виставкових матчах зіграли Рафаель Надаль, Роджер Федерер, Серена Вільямс, Новак Джокович, Наомі Осака, Каролін Возняцкі, Петра Квітова, Нік Кіріос, Домінік Тім, Олександр Звєрєв, Коко Гауфф і Стефанос Циципас.
Тенісисти розділилися на дві команди: команду Вільямс (Williams, Надаль, Джокович, Квітова і Тім) та команду Возняцкі (Возняцкі, Осака, Циципас, Звєрєв і Коко Гауфф).
Команда Серени здобула перемогу на тай-брейку з рахунком 4:3.
В одиночному матчі на корт вийшли Нік Кіріос (команда Возняцкі) і Роджер Федерер (команда Серени). Матч закінчився на тай-брейку з рахунком 8:6 на користь Федерера.
Після заходу була оголошена сума, яку вдалося зібрати - $4,8 мільйони.

Як повідомляв портал Знай.ua, Федерер виграв перший матч на Australian Open, встановивши новий рекорд турніру.