26 січня американський професійний баскетболіст Кобі Брайант, який виступав в НБА за команду "Лос-Анджелес Лейкерс", загинув при аварії вертольота. Йому був 41 рік.
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
У Брайанта і його дружини Ванесси було четверо дітей - Джианна (13 років), Наталія (17 років), трирічна Бьянка і Капрі, яка народилася влітку минулого року.
Кобі та Ванесса познайомилися, коли дівчині було 17 років, а Кобі - 20. Незважаючи на те, що батьки баскетболіста з самого початку були проти цього союзу, вони одружилися у 2001 році і прожили разом майже 20 років.

Кобі Брайант з дружиною Ванессою, Getty Images
Кобі Брайант з дружиною Ванессою, Getty Images

Ні батьки Брайанта, ні сестри, ні товариші по команді не були запрошені на весілля. Через це Брайант більше двох років не спілкувався з родичами, до того, як у нього народилася перша дочка Наталія.
У 2003 році Брайанта звинуватили у зґвалтуванні 19-річної покоївки Кателін Фабер. Баскетболіст зізнався, що зрадив дружині, але це було за обопільною згодою. Після цього скандал було врегульовано без судового втручання.
Ванесса пробачила Кобі, публічно заявивши, що він турботливий чоловік і дуже любить своїх дітей. Але в 2010 році пара вирішила розлучитися. У ЗМІ писали про те, що Ванесса викрила його в черговий зраді, і вимагала відмовити йому у спільній опіці над дочками, 8-річною Наталі та 5-річною Жанною. Але суд дав їм півроку на роздуми, і Ванесса та Кобі вирішили зберегти сім'ю, про що було оголошено в ЗМІ в червні 2012 року.
В 2016 році у них народилася третя дочка, яку назвали Бьянкою. Молодша, четверта дочка, народилася у пари влітку 2019 року. На момент загибелі Брайанта їй виповнилося всього 7 місяців.
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images

Брайант всю свою кар'єру виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" (1996 - 2016). З командою атакуючий захисник став п'ятикратним чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

У 2018 році Кобі Брайант отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за мультфільм "Дорогий баскетбол" (Dear Basketball). Брайант став автором сценарію та продюсером картини.

У ньому він зізнався в любові до баскетболу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як раніше писав портал Знай.ua, шанувальники Кобі Брайанта створили меморіал біля легендарної арени Лос-Анджелес Лейкерс.