26 січня американський професійний баскетболіст Кобі Брайант, який виступав в НБА за команду "Лос-Анджелес Лейкерс", загинув при аварії вертольота. Йому був 41 рік.

Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
Колишній партнер Брайанта по команді Шакіл О'Ніл зворушливо попрощався зі своїм другом.
"Немає слів, щоб висловити біль, який я відчуваю зараз в цей трагічний і сумний момент, коли я втратив свою прекрасну Джіджі і мого друга, мого брата, мого партнера по перемогах у чемпіонатах, мого чувака і мого друга. Я люблю тебе, мені буде тебе не вистачати. Мої співчуття родині Брайанта і сім'ям інших пасажирів, що перебували на борту. Мені зараз дуже боляче", - написав О'Ніл в Instagram.
Також О'Ніл розповів, що їх об'єднувало.
"Він був набагато більше, ніж спортсмен, він був сім'янином. Це і об'єднувало нас найбільше. Ми любимо наші сім'ї. Кожен раз, коли ми збиралися разом, я обіймав його дітей, як своїх, і він обіймав моїх дітей, як ніби вони були його. Його маля Джианна народилася в один день з моєю молодшою дочкою Меарою. Я вже сумую за тобою, брате. У це неможливо повірити. Будь ласка, помоліться всі про Браянта", - написав Шакіл.
Як писав Знай.ua, на борту вертольота було 9 осіб, усі загинули.
Як пише Associated Press, причиною авіакатастрофи могла стати погана видимість через дуже густий туман. Катастрофа сталася на висоті близько 1400 м (430 метрів), пише AP з посиланням на дані Flightradar24.
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images

Брайант всю свою кар'єру виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" (1996 - 2016). З командою атакуючий захисник став п'ятикратним чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

У 2018 році Кобі Брайант отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за мультфільм "Дорогий баскетбол" (Dear Basketball). Брайант став автором сценарію та продюсером картини.

У ньому він зізнався в любові до баскетболу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як раніше писав портал Знай.ua, шанувальники Кобі Брайанта створили меморіал біля легендарної арени Лос-Анджелес Лейкерс.