Швейцарський тенісист Роджер Федерер, 20-кратний переможець турнірів Grand Slam, оштрафований за поведінку на турнірі Australian Open-2020.
Федерер заплатить дисциплінарний штраф у розмірі $3 тисяч за нецензурні висловлювання під час чвертьфіналу Australian Open, в рамках якого він переміг Тенніса Сандгрена з рахунком 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3.
Для 38-річного Роджера це другий штраф на турнірах Grand Slam за всю його кар'єру. Гроші Федерера ITF внесе в спеціальний фонд Grand Slam і використовуватиме для популяризації тенісу в країнах, що розвиваються.
Вперше Федерер був оштрафований за нецензурну лексику в 2009 році у фіналі US Open проти Хуана Мартіна дель Потро.
Найбільший штраф на Australian Open в цьому році отримав француз Бенуа Пер - $7,5 тисяч за неспортивну поведінку в матчі першого кола у парному розряді.

Як писав Знай.ua, у другому колі Роджер Федерер обіграв серба Філіпа Крайиновича з рахунком 6:1, 6:4, 6:1.

Нагадаємо, Федерер виграв перший матч на Australian Open, встановивши новий рекорд турніру.

Як писав Знай.ua, 15 січня, перед стартом Australian Open-2020, відбувся благодійний вечір тенісу, в рамках якого найкращі тенісисти світу зібрали гроші на допомогу по боротьбі з масштабними лісовими пожежами в Австралії, які вирують на континенті вже більше двох місяців.

Найкращі тенісисти світу провели благодійний турнір, twitter.com/WeAreTennis
Найкращі тенісисти світу провели благодійний турнір, twitter.com/WeAreTennis

У виставкових матчах зіграли Рафаель Надаль, Роджер Федерер, Серена Вільямс, Новак Джокович, Наомі Осака, Каролін Возняцкі, Петра Квітова, Нік Кіріос, Домінік Тім, Олександр Звєрєв, Коко Гауфф і Стефанос Циципас.
Після заходу була оголошена сума, яку вдалося зібрати - $4,8 мільйони.

Як повідомляв портал Знай.ua, Надаль програв у чвертьфіналі і вилетів з Australian Open.