Українські біатлоністки стали найточнішими за підсумками шести етапів Кубка світу.
Так, найкращу влучність показили три спортсменки - Дарина Блашко, Віта Семеренко та Юлія Джима. Вони працювали на вогневих рубежах краще всіх спортсменок з топ-10 загального заліку.
Дарина Блашко - 90% (128/142)
Віта Семеренко - 89% (157/176)
Юлія Джима - 89% (147/166)
Олена Підгрушна - 85% (148/174)
Валентина Семеренко - 82% (140/170)
Анастасія Меркушина - 80% (106/133)
Юлія Журавок - 80% (16/20)
Надія Бєлкіна - 80% (8/10)

Як писав Знай.uа, українська біатлоністка Олена Підгрушна прокоментувала дискваліфікацію естафетної четвірки на етапі Кубку Світу в словенській Поклюці.

За словами Підгрушної, помилки припустився суддя, який неправильно зорієнтував її на вогневому рубежі.

"Наскільки я зараз можу проаналізувати цю ситуацію, то, скоріш за все, суддя показав не правильний рубіж словенці, що йшла поруч зі мною. Я на спуску перед стадіоном стояла в спину за нею, і, відповідно, орієнтувалась по ній. І перед тим на трасі хтось мені кричав, що я десята, тому я абсолютно не здивувалася тому, що потрапила на десяту установку", - сказала Підгрушна.

Олена Підгрушна
Олена Підгрушна

А коли українка вже готувалась стріляти, то вона помітила, що суддя вказав на цей же, десятий рубіж, спортсменці зі Словенії. Тож, Підгрушній, згідно з правилами, потрібно було одягти зброю та втратити час на перехід на сусідній килимок. На все було всього декілька секунд, тож українка не зорієнтувалась і заробила дискваліфікацію.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Дуже шкода і я хочу вибачитись і перед спортсменами нашої команди, перед тренерами та вболівальниками. Тому що я якраз і виходила на старт саме для того, аби команда була більш конкурентоспроможною",- додала Підгрушна.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська гірськолижниця Ольга Книш посіла друге місце в гігантському слаломі на змаганнях в Італії.