Збірна Китаю з біатлону не поїхала додому через спалах коронавіруса. Про це розповів головний тренер китайської збірної Уле-Ейнар Бьорндален.
За його словами, збірна буде готуватися до майбутнього чемпіонату світу в Німеччині.
"Ми були вже на шляху до мюнхенського аеропорту, коли прийшло повідомлення. Всі чотири машини зупинилися, після чого було вирішено не летіти в Китай. Тепер ми можемо максимально підготуватися до чемпіонату світу. Думаю, ми відправимося до Рупольдингу (Німеччина), де і будемо займатися", - розповів Бьорндален.
Чемпіонат світу-2020 пройде в Антхольці (Італія) з 13 по 23 лютого.
Як писав Знай.ua, чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні, який мав пройти 13-15 березня в Нанкіні (Китай), перенесено на 2021 рік.
ЧС відклали на рік, Getty Images
ЧС відклали на рік, Getty Images
Таке рішення було прийнято у зв'язку з епідемією коронавіруса в Китаї, повідомляється на офіційному сайті Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.
За останніми даними вірусом заражені вже близько 6000 осіб, з них 132 померли.
Організатори ЧС також відмовилися переносити турнір в іншу країну.
"Ми розглянули варіант перенесення змагань в іншу країну і хочемо подякувати містам, які зголосилися прийняти у себе чемпіонат. Однак, враховуючи стурбованість з приводу поширення вірусу за межі Китаю, ми вирішили не використовувати цей варіант, так як це може спричинити за собою перенесення на ще більший час", - йдеться у заяві прес-служби.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, чемпіонський бій Віктора Постола в Китаї скасовано.