Федерація боксу України зробила офіційну заяву з приводу українського супертяжа Віктора Вихриста, який напередодні Олімпіади-2020 перейшов у професійний бокс і підписав контракт з компанією EC Boxing Promotion з Німеччини.
В організації обурені таким рішенням боксера і його команди, і дискваліфікували тренера Вихриста Олександра Ляхова та його менеджера Андрія Котельника.

Віктор Вихрист, boxen1.com
Віктор Вихрист, boxen1.com

"Всеукраїнська громадська організація Федерація боксу України в цілому обурена з приводу даної події. На наше глибоке переконання подібні дії спортсменів є непрофесійними, не спортивними та неетичними по відношенню до держави, федерації, колег по збірній, тренерського складу та українського боксу загалом. Тобто всіх задіяних учасників підготовки членів збірних команд України, які протягом багатьох років вкладали час, ресурси та фінанси у виховання та підготовку спортсмена. Мова йде про фінансування навчально-тренувальних зборів, поїздки на міжнародні турніри, екіпірування і т.д.

Ми також переконані в тому, що даний інцидент може вкрай негативно вплинути на перспективи представників Національної збірної України у ваговій категорії +91 кг взяти участь у найближчій Олімпіаді. Це означає, що в разі форсмажорних обставин або травми чемпіона України 2019 одесита Цотне Рогава, наша команда фактично не матиме гідної та рівноцінної заміни", - йдеться в офіційній заяві Федерації.

Як писав Знай.ua, Віктор Вихрист проведе дебютний бій вже 8 лютого.
Як повідомляє ecboxpromotion.de бій пройде на EWS Arena в німецькому Геппінгені.
Першим суперником 27-річного українця у професіоналах стане 34-річний білорус Андрій Мазанік (13-10, 10 КО). Зазначимо, що Мазанік програв у чотирьох з п'яти останніх боїв.

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України з боксу стала найкращою на престижному турнірі "Кубок Странджа", який пройшов у Болгарії.