Представниці збірної України з художньої гімнастки Єва Мелещук і Христина Погранична виступлять на міжнародному турнірі в Москві (Росія), який пройде з 7 по 9 лютого.

Ця новина викликала хвилю критики на адресу спортсменок.

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський виступив на захист гімнасток. За словами міністра, у спортсменів немає вибору, виступати чи не виступати.

Бородянський вважає, що для того, щоб ефективно боротися за медалі у світі, українські спортсмени повинні виступати в тому числі і на території держави-агресора.

"Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, зокрема, в Російській Федерації, і виступи артистів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У них є вибір, отримувати бали або не отримувати. Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично позбавляється балів. Це обмежує можливості спортсмена боротися за медалі.

Для того, щоб ефективно боротися за медалі у світі, ми повинні виступати на території держави-агресора", - передає слова Бородянського Інтерфакс-Україна.

Як писав Знай.ua, російська чотириразова чемпіонка світу з художньої гімнастики Олександра Солдатова спростувала інформацію про спробу самогубства.

На своїй сторінці в Instagram спортсменка записала відеозвернення.

"Ніколи не вірте пресі", - підписала відео Олександра.

"Хочу сказати, щоб всі перестали за мене турбуватися. Зі мною все чудово.

Чесно, у мене просто немає слів. Мені хочеться чи сміятися, чи плакати від того, як можна було таке написати, вибачте, взагалі без найменшого факту доказів.

Я вчора їхала на тренування, вранці готувала сніданок, порізалась, таке буває. У всіх буває. Ножі гострі, я гімнастка, стою на кухні не так давно. Їду на тренування і відчуваю - рани краще заклеїти і обробити професійно, щоб не займатися самолікуванням.

Заїхала до лікарні, попередила тренерів, що я трохи спізнююся, і на цьому вся історія закінчилася. А тут пишуть такий кошмар: вени, порізалась, який жах. Насправді у мене просто немає слів", - сказала Олександра.

Як писав Знай.ua, 21-річна Солдатова намагалася порізати собі вени на лівій руці, але злякалася і сама пішла до найближчої лікарні.

Як повідомляв портал Знай.ua, американська гімнастка стала чотириразовою чемпіонкою світу.