Американська спортсменка Симона Байлз завоювала золоту медаль в особистому багатоборстві на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проходить у Досі (Катар).
За підсумками чотирьох вправ – опорний стрибок, бруси, колода, вільні вправи – Байлз набрала в сумі 57,491 бали. Срібло завоювала японка Маі Муракамі (55,798). Бронза – американки Морган Хард (55,732).

Таким чином, Байлз в рекордний четвертий раз стала чемпіонкою світу в багатоборстві. Вона перевершила рекордне досягнення росіянки Світлани Хоркіної, яка тричі ставала абсолютною чемпіонкою в 1997, 2001 і 2003 роках. При цьому Сімоне Байлз всього 21 рік.
У загальній складності на чемпіонатах світу Байлз виграла 12 золотих медалей і чотири "золота" Олімпіади-2016.
На жаль, українські гімнастки у фінал багатоборства Досі не потрапили.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

У кваліфікації він невдало виступив на коні і перекладині, і на вільних вправах його виступ не був ідеальним, в результаті чого у фінал багатоборства він вийшов з 16-м результатом.
У фіналі Верняєв добре виступив на брусах (15,666 балів), покращив свої результати на кільцях (14,066) і на опорному стрибку (14,966). На перекладині заробив 11,500 балів, 12,400 на коні і 12,966 на вільних. Сума 81,564 балів дозволила зайняти лише 14-е підсумкове місце.
Зазначимо, що Верняєв не так давно відновився після операцій, і вирушив на чемпіонат світу з не до кінця відновленою програмою.

Після виступу Верняєв зізнався, що фізично відчував себе під кінець.

"Скажу чесно, фізично - вже після брусів відчув, що я під кінець, але ми то знаємо - з чогось потрібно починати.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дякую вам всім дорогі, за підтримку і те, що ви поруч.

Наступного року я зроблю все, що б повернуться в топ", - написав Верняєв на своїй сторінці в Instagram.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Нагадаємо, в січні 24-річний Олег Верняєв переніс операції на плечі та нозі, через що був змушений пропустити чемпіонат Європи.

На початку вересня Верняєв повернувся після відновлення, і взяв участь в турі гімнастичної Бундесліги.

А після цього виступив на етапі Кубка світу в Угорщині, де завоював золоту медаль у вправах на коні і срібну – у вільних вправах, програвши ізраїльтянину Артему Долгопяту.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Олег Верняєв – найкращий український гімнаст, чемпіон і срібний призер Олімпіади-2016, лідер збірної України зі спортивної гімнастики. За свою кар'єру завоював також три медалі чемпіонату світу, серед яких одне золото.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні заснували Лігу жіночого боксу.