Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) тимчасово скасував обов'язкове рукостискання футболістів перед матчами.
Як повідомляється на офіційному сайті УЄФА, таке рішення було ухвалене через епідемію коронавіруса у світі.

Так, у відповідності з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, перед грою футболісти не будуть тиснути руки один одному і суддям. Тимчасова зміна протоколу буде діяти аж до наступного спецуведомления УЄФА з цієї проблеми.

Нові правила стосуються всіх матчів турнірів УЄФА. Таким чином організація прагне мінімізувати потенційну передачу вірусу Covid-19.

Як писав Знай.uа, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий заявив, що матчі чемпіонату України можуть перенести через епідемію коронавіруса у світі.

Крім того, матчі можуть провести без глядачів.

"Ми відправили запит до Міністерства охорони здоров'я України з цього питання. Чекаємо на відповідь. Також в постійному контакті зі спортивно-медичним комітетом УАФ. Тримаємо руку на пульсі.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо у нас з'являться причини для скасування або перенесення матчів, то обов'язково оперативно відреагуємо", - заявив Дикий.

Відзначимо, що на даний момент у світі захворіло вже понад 90 тисяч осіб, померло більше трьох тисяч чоловік.

Нагадаємо, також через коронавірус було скасовано марафон в Токіо, один з шести головних марафонів світу з серії World Marathon Majors.

Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com
Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com

На марафон були зареєстровані близько 38 тис. бігунів з усього світу. Гроші за стартовий внесок (близько $180) не повертаються.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.ua, чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні, який мав пройти 13-15 березня в Нанкіні (Китай), перенесено на 2021 рік.

ЧС відклали на рік, Getty Images
ЧС відклали на рік, Getty Images

Таке рішення було прийнято у зв'язку з епідемією коронавіруса в Китаї. За останніми даними вірусом заражені вже близько 6000 осіб, з них 132 померли.

Організатори ЧС також відмовилися переносити турнір в іншу країну.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Євро-2020 під загрозою зриву через коронавірус.