Легендарний український суперважковаговик Володимир Кличко, ексчемпіон світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBО, IBO і дворазовий чемпіон світу, чемпіон Олімпійських ігор-1996, 25 березня відзначає День народження.
Володимиру Кличку сьогодні виповнилося 44 роки.
Володимир Кличко заслужено входить у топ-10 найкращих боксерів всіх часів. На рахунку українця 25 успішних чемпіонських боїв, 64 перемоги, причому 54 з них - нокаутом.
Володимир Кличко, Getty Images
Володимир Кличко, Getty Images
Володимир вперше став чемпіоном світу за версією WBO в жовтні 2000 року, завоювавши титул в бою проти Кріса Берда. Пізніше він провів п'ять успішних захистів цього титулу, а в квітні 2006 року став дворазовим чемпіоном світу, нокаутувавши Кріса Берда і завоював чемпіонські титули за версіями IBF та IBO. Після цього Володимир провів 18 чемпіонських захистів поспіль, об'єднавши титули, додавши чемпіонські пояси за версіями WBO і WBA. Рекордна переможна серія захистів Володимира Кличка тривала більше дев'яти з половиною років.
Знай.ua зробив добірку найкращих нокаутів Володимира Кличка на професійному рингу:
Володимир Кличко - Келвін Брок. 11 листопада 2006, Нью-Йорк (США)
Брок пропустив у сьомому раунді різкий правий крос в підборіддя і опинився на настилі рингу.

Володимир Кличко - Рей Остін. 10 березня 2007, Мангейм (Німеччина)
У цьому бою Володимир Кличко успішно відстояв титули чемпіона світу за версіями IBF і IBO, відправивши в нокаут американця в середині другого раунду.

Володимир Кличко - Тоні Томпсон. 12 липня 2008, Гамбург (Німеччина)
У середині одинадцятого раунду Томпсон спробував провести одну зі своїх атак, але нарвався на зустрічний правий прямий українця, після якого звалився на настил рингу.

Володимир Кличко - Едді Чемберс. 20 березня 2010, Дюссельдорф (Німеччина)
У цьому поєдинку Володимир здобув яскраву перемогу чистим нокаутом в кінці 12 раунду, за 14 секунд до кінця бою.

Володимир Кличко - Семюел Пітер. 11 вересня 2010, Франкфурт (Німеччина)
Володимир завершив цей бій красивим нокаутом у 10 раунді. Нігерієць впав після затяжної комбінації Кличка, яка завершилася сильним аперкотом.

Завершення кар'єри

3 серпня 2017 року Володимир Кличко оголосив про завершення кар'єри.

За словами Кличка, він вважає, що прийняв правильне рішення, завершивши спортивну кар'єру.

Володимир Кличко, facebook.com
Володимир Кличко, facebook.com

"Я все ще дуже мотивований як 19-річний хлопець, який хоче відкрити для себе світ. З іншого боку, мені стало все більш зрозумілим: я більше не хотів приносити свою мотивацію й енергію в ринг. Я хотів направити ці складові для досягнення успіху у своїй другій кар'єрі. Нарешті, оголосивши про свій відхід з професійного спорту, відчув фізичне і моральне полегшення. І це також дозволило мені зрозуміти, що я прийняв правильне рішення.

Зрештою, мені всього лише 42, і сподіваюся, що друга половина життя в мене попереду. Важко описати свій стан, коли ти відчуваєш і знаєш, що у тебе багато справ. Я дивлюся в майбутнє і бачу себе в бізнесі. Сподіваюся, таким же пристрасним і одержимим, як у спорті", - розповів Кличко.

Як писав портал Знай.ua, Володимир Кличко виступив зі зверненням у зв'язку з пандемією коронавірусу в світі.