Літні Олімпійські ігри-2020, які повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, перенесли на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавіруса COVID-19, яка поширилася по всьому світу.

Як повідомляє Reuters з посиланням на японську газету Yomiuri, в Міжнародному олімпійському комітеті назвали попередні дати проведення Олімпіади.

Голова Координаційної комісії МОК Джон Коутс повідомив, що Олімпійські ігри повинні пройти між тенісними турнірами "Великого шолома" - Вімблдоном, який завершиться в середині липня, і Відкритим чемпіонатом США, який запланований на кінець серпня.

"Ми хочемо узгодити приблизні дати протягом чотирьох тижнів", - повідомив Коутс.

Крім того, розклад Олімпіади залежить від перетину з чемпіонатами світу з плавання (16 липня - 1 серпня 2021 року) та легкої атлетики (6-15 серпня).

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.uа, Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images

До такого рішення прийшли під час телефонної конференції, у якій брали участь президент МОК Томас Бах і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

"Нам важливо захистити здоров'я спортсменів і всіх учасників цього заходу", - заявили в МОК.

Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Літні Олімпійські ігри переносяться або скасовуються в 4-й раз. Раніше причиною перенесення або скасування Олімпіади були дві світові війни.

Як писав Знай.uа, Австралія і Канада відмовилися від участі в Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, МОК не хоче проводити Олімпіаду-2020 без глядачів.