Лідер української збірної з боксу Олександр Хижняк, чемпіон світу і Європи 2017 року, переможець Європейських ігор-2019, став головою комісії боксерів Міжнародної асоціації боксу (AIBA), пише iSport.ua.

Віце-головою виконкому AIBA стала чемпіонка Європи з боксу, італійка Ірма Теста.

"Для мене велика честь стати членом Виконавчого комітету AIBA вперше в історії в якості одного з представників спортсменів. Я серйозно ставлюся до цієї відповідальності і маю намір забезпечити постійне включення інтересів боксерів у процеси прийняття стратегічних і адміністративних рішень.

Для моєї нової ролі я поставив низку пріоритетних завдань, таких як раннє затвердження календаря на найближчі роки, в тому числі системи кваліфікації для Олімпійських ігор 2024 року. Я також вважаю важливим отримувати більш докладне роз'яснення критеріїв, що використовуються суддями для оцінки раундів", - прокоментував своє призначення Хижняк.

Завдяки обранню, Хижняк тепер буде мати право голосу на засіданнях виконавчого комітету AIBA.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.uа, у Лондоні призупинили ліцензійний турнір з боксу через пандемію коронавірусу у світі.

МОК також скасує континентальні та світові ліцензійні змагання, які були заплановані на травень.

На турнірі в Лондоні лідер української збірної Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг вийшов у наступний раунд змагань. У першому поєдинку Хижняк в першому ж раунді нокаутував азербайджанського боксера Камрана Шахсуварлі.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році.