Одна з найкращих українських легкоатлеток, дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор Ольга Ляхова звернулася до міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта, вважаючи, що її несправедливо обмежують.
Зробити відеозаяву спортсменка, яка наразі не може повернутися зі зборів в Кенії, вирішила після того, як ознайомилась зі списком стипендіатів президента за підсумками чемпіонатів світу і Європи 2019 року. Там вона не знайшла свого прізвища поміж інших медалістів.
Ляхова вирішила не мовчати і записала відеозвернення до міністра молоді та спорту України Вадиму Гутцайту, яке опублікувала на своїй сторінці в Facebook.
Що обурило легкоатлетку? Справа в тому, що в 2019 на чемпіонаті Європи в приміщенні в шотландській столиці Ґлазґо Ольга виграла бронзу на коронній дистанції – бігу на 800 метрів.
Однак, оскільки в манежі атлети долають 800-метрівку не на двох, як на стадіоні, а на чотирьох колах, чиновники користаються цією "дрібничкою", щоб називати дисципліну неолімпійською й, відповідно, не виплачувати переможцям стипендії.

Ляхова, яка є однією з небагатьох успішних українських спортсменок у бігових видах легкої атлетики, вважає таке ставлення дискримінацією і просить пана Гутцайта вплинути на ситуацію.

Прошу максимальный репост !!!!! Я обращаюсь к министру Молодёжи и спорта Вадиму Марковичу Гутцайт , а также ко всем, кто может помочь в решении данного вопроса. Я занимаюсь легкой атлетикой , а именно бегом 800м , уже есть Олимпийский норматив в Токио на эту дистанцию. В прошлом году заняла третье место на Чемпионате Европы в помещении на моей дистанции 800м. Всего Украина заработала 5 медалей на том Чемпионате , но оценила Президентской стипендией только 4 медали ...а главная причина , что в манеже 800м -это 4 круга , а на стадионе 2... продолжение в видео...

Geplaatst door Lyakhova Olga op Woensdag 15 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Наталія Прищепа та Ольга Ляхова привезли до України відразу дві медалі

Як повідомляв портал Знай.ua, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх настрибала світовий рекорд U20

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Знай.ua писав, Федерація легкої атлетики хоче заборонити нові кросівки Nike