Колишній нападаючий збірної України Марко Девіч завершив професійну кар'єру.

Легендарний бомбардир харківського "Металіста" 36-річний Марко Девіч заявив про завершення кар'єри професійного футболіста. Про це спортсмен розповів в інтерв'ю телеканалу "Футбол".

Останнім клубом футболіста був азербайджанський "Сабах", з яким Девіч підписав піврічний контракт в січні цього року.

"Скажу відверто: буду закінчувати з футболом, адже контракт з" Сабах закінчився. Більше не бачу себе серед професійних футболістів", - сказав спортсмен.

Девіч зізнався, що хотів би провести прощальний матч у Харкові, але не впевнений, що це вийде.

"Напевно, його не буде. Мабуть, прощальний матч не важливий, адже я багато зробив у футболі - встиг порадувати глядачів, особливо в Харкові", - сказав футболіст.

Він також додав, що зараз вчиться на тренера, але не виключає, що може стати і футбольним агентом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Що ми знаємо про українського серба Марко Девіча.

Марко Девіч - легендарний форвард харківського "Металіста", фанати називали його "першим після Бога". Він провів в команді сім сезонів, виграв п'ять бронзових і одну срібну медаль, а також став кращим бомбардиром в історії клубу.

Марко Девіч, серб за походженням, приїхав в Україну в 2005 році. Після сезону в "Волині" Марко перейшов в "Металіст", де за 6 років зіграв 148 матчів, забив 64 голи.

Марко Девіч, фото: euro.com
Марко Девіч, фото: euro.com

Отримавши у 2008 році українське громадянство, Девіч став виступати за збірну України. Разом з нею грав на домашньому Євро-2012 і забив історичний гол у ворота збірної Англії, який суддя не помітив і не зарахував, позбавивши Україну путівки в плей-офф.

Проти збірної своєї рідної Сербії Девіч вперше вийшов у старті за Україну - це був другий матч Марко у жовто-синій футболці.

У 2012 році за 5 млн євро Девіча купив "Шахтар", за який Марко зіграв лише в 12 матчах (4 голи).

У складі донецького "Шахтаря" Марко Девіч став чемпіоном Україн в сезоні 2012/13, але в основі у "гірників" так і не закріпився.

Неймовірно, але факт. Першу половину сезону 2012/13 Девіч зіграв за "Шахтар", який став чемпіоном, а другу за "Металіст" - срібного призера.

У футболці збірної України зіграв 35 поєдинків, забив 7 голів.

До слова, Девіч став першим автором хет-трику в складі національної команди. Вв поєдинку зі збірною Сан-Марино в рамках відбору на ЧС-2014 Девіч забив тричі. До цього ні Андрій Шевченко, ні хто інший, хет-триками не відрізнялися

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Манчестер Юнайтед кинув оком на хавбека донецького Шахтаря - Тете потрапив в шортлист літніх трансферів

Як повідомляв портал Знай.ua, Девід Бекхем, Дієго Марадона, Роналду - відомі футболісти записали зворушливе відео в підтримку медиків

Також Знай.ua писав, Хачеріді з гучним скандалом хочуть "викинути" з Динамо Брест, що відомо