Через пандемію коронавірусної інфекції уперше в історії спортивні заходи по всій планеті були змушені зупинитися на невизначений термін. Винятками стали лише деякі держави, які не вважають дану пандемію реальною загрозою життю і здоров'ю своїх громадян.

Національні футбольні асоціації разом з ФІФА та УЄФА ведуть регулярні дискусії про можливе поновлення чи припинення сезону. Одне з українських спортивних видань поділилася своїми спостереженнями та прогнозами експертів.

Прогнози на відновлення чемпіонатів, скріншот: Telegram-канал ISPORT.UA
Прогнози на відновлення чемпіонатів, скріншот: Telegram-канал ISPORT.UA

"Проста інфографіка про те, коли нам чекати повернення футболу.", - пишуть у Telegram-каналі ISPORT.UA.

Чемпіонат Аргентини

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Офіційно завершено. Сезон не анульовано, чемпіоном стала Бока Хуніорс. Також було прийнято рішення протягом двох років відмінити виліт команд вищого дивізіону, але залишити систему підвищення в класі.

Чемпіонат Нідерландів

Офіційно завершено, сезон анульовано. Однак, на євросезон-2020/21 квоти розподіляться відповідно до нинішнього стану справ у таблиці (Аякс, АЗ — до Ліги чемпіонів, Фейеноорд, ПСВ, Віллем II — до Ліги Європи).

Чемпіонат Франції

Офіційно завершено. Таке розпорядження дав уряд країни. Федерації футболу Франції належить складне завдання: потрібно вирішити, чи буде чемпіон в Лізі 1, які команди потраплять до єврокубків, а також клуби, які вилетять або підвищаться у класі.

Чемпіонат Німеччини

Футбольна влада веде розмови про можливе поновлення чемпіонату 9 травня, але з дотриманням низки вимог.

Чемпіонат Польщі

Місцева футбольна влада запланували рестарт першості на 29 травня.

Чемпіонат Іспанії

Керівництвом Ла Ліги розглядається варіант відновлення сезону 6 червня, якщо структури охорони здоров'я дадуть "зелене світло". Однак ситуація ускладнюється тим, що деякі клуби висловлюють готовність не брати участі в матчах найближчим часом.

Чемпіонат Англії

У Прем'єр-лізі наполегливо планують дограти поточний сезон, але до кінця не визначилися з термінами відновлення. Однак, є ймовірність, що 8 червня стане тим самим днем.

Чемпіонат України

В Україні ж не поспішають офіційно призначати дату рестарту сезону. Однак ведуться розмови про те, що у зв'язку з тим, що 31 травня можуть послабити карантинні заходи, команди в цей час зможуть відновити командні тренування. Таким чином, 13 червня чемпіонат може бути відновлено, але поки не точно.

Чемпіонати Білорусі, Нікарагуа, Туркменістану і Тайваню

Чемпіонати не припинялися, тривають. Раніше до когорти "тих, хто не помічає пандемію" також входили Бурунді і Таджикистан, але 14-го і 26-го квітня, відповідно, місцеві федерації все ж призупинили сезон до травня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коноплянка vs Марін: Україна впевнено перемогла Румунію в шоу-матчі FIFA 20.

Як повідомляв Знай.uа "матюкався під час гімну", зірці збірної Аргентини згадали пафосні "витівки" - за голи прощали все.

Знай.uа писав, легенда "Баварії" Рібері оголосив війну звичайному мему — ось це зачепило зірку футболу.