Український бігун і тренер з лижного спорту Олексій Борисенко у віці 37 років загинув при спробі самостійного сходження на гору Фудзіяма в Японії.

Про це повідомляє японське інформаційне агентство Kyodo News з посиланням на дані місцевої поліції.

Про зникнення Борисенка стало відомо ще у лютому, а вже 7 березня українське посольство в Японії звернулося до поліції з проханням посприяти пошукам спортсмена.

Друзі до останнього сподівалися на диво, але, на жаль, його не сталося.

Тіло загиблого було знайденим ще у травні, однак остаточно впізнати Борисенка вдалося лише зараз.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олексій Борисенко, фото Facebook
Олексій Борисенко, фото Facebook

За повідомленнями ЗМІ, Борисенко прибув у Токіо для участі в міжнародному марафоні, однак захід було скасовано через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження.

Фудзіяма (гора Фудзі) є найвищою точкою Японії, її висота становить 3776 метрів. Це діючий слабоактивний вулкан. Ця вершина займає центральне місце у японській культурі і вважається священною. За давнім повір'ям, жерло вулкану зберігає даоський еліксир безсмертя.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На японській горі Фудзі з'явиться безкоштовний Wi-Fi

Як повідомляв портал Знай.ua, Хабіб Нурмагомедов звернувся до шанувальників через хворого батька - "Будь ласка..."

Також Знай.ua писав, Обожнював спорт і зробив бізнес сам — що відомо про 35-річного українця, який помер від коронавірусу в Києві.