Майкл Хантер, чемпіон США з боксу, учасник Олімпійських ігор і екссуперник українського боксера Олександра Усика, поділився сумною і персональною історією з минулого, яка ілюструє системний расизм і поліцейське свавілля у США.

Джерело: британське видання Daily Mail.

Під час інтерв'ю Хантер неочікувано для всіх почав розповідати подробиці особистого життя, чого він не робив ніколи. Напевно, причиною такої відвертості стали масові заворушення в США через інституційний расизм країни. Майкл розповів, що коли він був підлітком йому довелось зіткнутись із смертю батька. Його тата застрелили поліціянти.

Батько спортсмена також був боксером, який подавав великі надії на успішну кар'єру, проте йому не вдалось виправдати їх, він залишився зіркою на боксерській периферії. Разом із тим, він зробив багато для місцевої спільноти боксерів, виходив на поєдинки з великими зірками боксу у часи їхньої молодості (з Двайтом Мухамедом Каві і Олівером Макколлом).

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Одного разу вночі двоє поліціянтів застрелили його на даху одного із мотелей. Офіційне пояснення: вони думали, що він має зброю, тоді як у нього був муляж.

Хантер розповідає, що після цього інциденту не було судового слухання ні щодо можливих злочинних дій тата, ні щодо перевищення повноважень офіцерами поліціянтами. Життя людини, талановитого боксера і батька двох дітей обірвалось дуже швидко і просто. Майклу досі складно про це говорити. Боксер вважає, що ситуація, в якій одна група населення залишається настільки безправною, мусить змінитись.

"Ми маємо діяти", - сказав боксер-професіонал.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гучні та сповнені любові - Аріана Гранде, Емілі Ратаковскі та Періс Джексон приєдналися до протесних акцій в США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-5 світових зірок, які підтримали Black Lives Matter — Опра, Сміт, Тайсон.

Також Знай.ua писав, Black lives matter — у США легенди шоу-бізнесу перетворилися на медиків, щоб надавати першу допомогу постраждалим.