Шведський спортсмен Арман "Мондо" Дюплантіс встановив новий світовий рекорд зі стрибків з жердиною на відкритому повітрі стрибнувши на висоту у 6,15 м — тобто лише на 1 см більше легендарного рекорду українського чемпіона Сергія Бубки 1994 року.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: Olympic Channel.

Таким чином, знаменитий рекорд українця протримався майже три десятиліття, або точніше — 26 років.

"Світовий рекорд - нарешті! Це так круто. Я так сильно хотів подолати ці 6,15 м ... Всі продовжували говорити про це, це було великим тягарем на моїх плечах, і я відчуваю, що мав зробити це, щоб люди перестали задавати мені це питання. Коли я це зробив, це було більше полегшенням, ніж радістю", — розповідає про враження від досягнення Дюплантіс.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Сергій Бубка є єдиним легкоатлетом, який переміг на шести чемпіонатах світу (1983, 1987, 1991, 1993, 1995, 1997 роках). Спортсмен став першою людиною в світі, яка стрибнула вище шести метрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українського легіонера Андрія Ярмоленка сватають в чемпіонат Китаю

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України обіграла Швейцарію у вищому дивізіоні Ліги націй

Також Знай.ua писав, літній футболіст поставив рекорд у матчі Кубка України