Представники Міноборони та посли іноземних держав обговорили в районі ООС заходи гуманітарного розмінування та мінної безпеки.
Заступник Міністра оборони України Ігор Старобінський, глави дипломатичних установ Королівства Норвегії, Королівства Швеції, Словацької Республіки, Республіки Хорватія, Республіки Албанія та посол координатор ОБСЄ здійснили робочу поїздку до району проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.
Головна мета візиту європейських дипломатів у район проведення операції Об’єднаних сил – підтримка України у виконанні заходів гуманітарного розмінування та мінної безпеки.
Під час візиту посли ознайомилися із роботою одного з підрозділів Державної спеціальної служби транспорту України зі складу ООС, який здійснює розмінування інфраструктури та місцевості на території Донецької та Луганської областей.

"Міни не питають національності, віку чи соціального статусу. Вони несуть смерть однаково військовим і цивільним, які опинилися в районі бойових дій. Сьомий рік ця тема для України надзвичайно актуальна, оскільки терени окремих районів Донецької і Луганської областей – одні з найбільш забруднених мінами та боєприпасами в світі. Кожен знищений вибухонебезпечний предмет – це чиєсь врятоване життя", – зазначив Ігор Старобінський.
Також заступник Міністра оборони подякував іноземним дипломатам за підтримку нашої країни у сфері гуманітарного розмінування та поінформував, що саме завдяки друзям України вдалося імплементувати у вітчизняне законодавство таке поняття як "гуманітарне розмінування".
Ігор Старобінський наголосив, що Україна розвиває національні спроможності з протимінної діяльності та заручається підтримкою партнерів, щоб звільнити українську землю від мін та вибухонебезпечних залишків війни.

Нагадаємо, з саперами на Донбасі провели заняття для вдосконалення навичок

Як повідомляв портал Знай.ua, лідер ЄС Мішель разом з Зеленським відвідали Донбас

Також Знай.ua писав, воїни ЗСУ вдосконалили навички з мінної безпеки

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще