Старший бойовий медик механізованої роти, молодший сержант Аліна Шевчук в армії майже рік. Разом зі своїм підрозділом вона виконує бойове завдання в Донецькій області.

Історію дівчини розповів прес-центр Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Після закінчення медичного коледжу в Бершаді Вінницької області, Аліна 8 років працювала в Кодимській районній лікарні сестрою хірургічного відділення. У навчальному центрі "Десна", дівчина пройшла курс підготовки як бойовий медик і з підрозділом заїхала на ротацію.

"За час ротації у нас був один легко поранений хлопець, йому своєчасно надали допомогу на ВОПі товариші і доставили до нас. Ми зняли пов’язку, до речі – побратими зробили все правильно і доволі професійно, промили рану, надали медичну допомогу. А вже санітарний автомобіль батальйону доставив бійця в військовий шпиталь", - розповіла медик.

Вдома на Аліну чекає 10-річний син Влад. Хлопчик сумує за мамою, але як майже дорослий – розуміє мамину службу, вчиться добре, про що бадьоро "доповідає" щодня по телефону.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Я давно мріяла про службу, але думала що не впораюсь з обов’язками чи підведу колектив. Я тут як майже сімейний лікар – весь час з пацієнтами ", - зізналася дівчина.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив щеплення від covid-19.

Як повідомляв портал Знай.uа, вакцинований Зеленський терміново звернувся до українців.

Також портал Знай.uа писав, що Максим Степанов домовився з Індією про постачання вакцини від сovid-19.