З сусідньої Польщі пришили доволі тривожні новини. Так, біля міста Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у жахливу аварію. Серед загиблих багато громадян України. У причинах аварії намагаються розібратися представники екстрених служб і дипломати відразу обох країн.

Про це одним з перших повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко В мережі Twitter.

ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl
ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl

"Польща. Поблизу м. Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані. Консули виїхали на місце події, взаємодіють з місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям і з'ясування всіх обставин аварії", – написав Ніколенко.

Як інформує Польське радіо, всього в салоні перебувало 57 осіб, у тому числі двоє водіїв. На рятувальну операцію направили 30 пожежних частин зі 100 надзвичайників, вони розбирають місце трагедії. Постраждалих доставили до лікарень.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl
ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl

Місцеві правоохоронці обіцяли встановити причини ДТП протягом декількох годин, але поки цього не сталося. Агентство PAP повідомляє, що в декількох лікарнях перебуває 29 постраждалих, 14 з них у важкому стані.

ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl
ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl

Всього травмованих 39 з 57 осіб, що знаходилися в салоні автобуса. Всі постраждалі - громадяни України, двоє з них - водії. Кількох людей після надання допомоги виписали з лікарні. Решта пасажирів не потребували медичної допомоги.

Як повідомила заступник окружного прокурора в Перемишлі Беата Стажецька, розслідування ведеться за статтею про катастрофу в автомобільному русі, слідчі поки не виключають жодної версії. Звинувачень не оголошували. Слідчі вже допитали другого водія, який в момент аварії не був за кермом, в якості свідка; водій, який керував автобусом, ще в лікарні.

Обидва водії були тверезі. У них також взяли аналізи на наявність наркотичних та інших одурманюючих речовин, і попередні результати теж.

Раніше повідомляли, українці потрапили у жахливу ДТП в Польщі - шестеро вже не повернуться додому.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі сталася смертельна ДТП з українцями: 6 загиблих і багато поранених.

Знай.uа писав, у Києві чоловік спробував обігнати поїзд і залишився без ніг.