Прес-штаб ООС на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook вирішив розповісти історію Юлії, яка пройшла шлях від бойового медика до командира взводу.
Дівчина закінчила Дубенський медичний коледж і Рівненський державний гуманітарний університет, після чого вирушила до військкомату і попросилася в армію. Вона знала, що на передовій потрібні такі, як він - медики. І її направили в "Десну", на курси бойових медиків.

Донбас, фото: прес-служба ООС
Донбас, фото: прес-служба ООС

"Потім в механізовану бригаду, яка вже виконувала бойові завдання на сході. Так і почався новий етап у житті дівчини-військового медика. Юля виросла в багатодітній родині на Рівненщині. З армією пов'язав своє життя її старший брат Олександр-капітан, випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а молодший, Павло, проходить службу за контрактом", - йдеться в повідомленні. ООС

Юлія довгий час була бойовим медиком. І згодом, через кілька ротацій на Сході, збулася її мрія - стати офіцером. Вона зазначила, що пішла на курси лідерства при НАСВ (Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного). І вже через рік навчання вона отримала офіцерське звання і взвод управління в підпорядкуванні.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

"Звичайно, мені важко і ще потрібно багато чому вчитися, але мені є з ким порадитися і попросити про допомогу. У нашому дивізіоні проходять службу досвідчені, з бойовим досвідом офіцери і сержанти, так що не цураюся їх порад і підтримки", - розповіла вона.

Юлія постійно навчається, адже служба в артилерії вимагає певних навичок і знань. Це допомагає їй рости як професіонал і командир і через неї залежить успішне виконання збереження життя підлеглих, успішне виконання завдань і підтримка піхотних підрозділів.

Нагадаємо, мужня Українка залишила кар'єру педагога заради захисту Батьківщини: "Завжди мріяла"

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ розкрив правду про "російський мир": "Називали зрадником, били, виводили на розстріл"

Знай.ua писав, морпеха прошило наскрізь осколками, але він повернувся на передову заради дочок