У Російській Федерації люди до смерті затискали дитинча тюленя, якого викинуло на берег.

Детальніше про це пише Реабілітаційний центр "Тюлень" в Facebook.

Повідомляється, що інцидент стався кілька днів тому в межах селища Зарубіно, Хасанський район, РФ. У слідстві льодолому і штормового вітру з моря на берег викинуло дитинча тюленя на ім'я Неллі (так її назвали волонтери). Мати кликала дитинча з води, проте він залишався на березі і був сильно наляканий.

Незабаром на пляжі зібралися люди, які почали фотографувати тварину, брати його на руки і тискати. Кілька годин за цим спостерігала мати Неллі, а коли натовп розсмокталася, то вийшла на берег, обнюхала дитинча і повернулася назад у воду. Коли настали Сутінки, самка зникла з поля зору.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Двоє людей залишилися охороняти тюленя від собак та інших перехожих до приїзду фахівців ребцентра. У той же час добровольці залишалися далеко від тварини, щоб самка по поверненню не відчула їх запаху.

Волонтерам вдалося забрати дитинча тюленя до себе на піклування, проте людські "ласки" позначилися на ньому погано. Неллі не змогла пережити шок, який отримала в результаті активної людської уваги.

"Вона померла сьогодні вночі від фізіологічних наслідків стресу. Дитинчата диких тварин дуже полохливі. Гормони стресу адреналін і кортизол вбивають їх. Чесно кажучи, вчора ми сподівалися, що проскочили точку біфуркації, але - ні. І нічого не допомогло", - написали волонтери.

Тюлень Неллі / фото : facebook.com/sealrehab/
Тюлень Неллі / фото : facebook.com/sealrehab/

Нагадаємо, що в Одесі черговий шкуродер на очах у господарів задушив руками кота. А потім забрав мертву тварину, щоб закопати.

Як повідомляв портал Знай.uа, шкуродери розкидають небезпечні "вкусняшки": як врятувати отруєних тварин.

Також Знай.uа писав, що українські зоозахисники звернулися до народних депутатів з проханням підтримати законопроект № 3563, який передбачає заборону перебування неповнолітніх дітей на полюванні.