Популярний український співак Іван Дорн у співпраці з онлайн-бібліотекою аудіокниг "Слухай" начитав поему Івана Котляревського "Енеїду".

"Енеїда" була видана повністю у 1842 році та стала першим твором нової української літератури. Поема у записі поділена на 6 частин і триває 4 години. Послухати її можна на сайті проєкту.

Нагадаємо, "Слухай" — це проєкт, який займається озвученням творів класичної та сучасної української літератури голосами відомих українських людей. Зараз каталог онлайн-бібліотеки налічує понад 100 поетичних та прозових аудіокниг.

Іван Дорн, фото: Grafon
Іван Дорн, фото: Grafon

Іван Дорн, instagram.com/dorn_ivan
Іван Дорн, instagram.com/dorn_ivan

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Сам Іван Дорн, який зараз кардинально змінив імідж, відростивши вуса, цю новину повідомив у дописі на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм.

"Іван, який писав "Енеїду", - великий і могутній! Іван, який я, тепер для вас її озвучив!", - написав артист. Іван Дорн

На сьогодні проєктом озвучено поезії Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка у виконанні alyona alyona, Юлії Саніної, Гаріка Корогодського, Лілії Ребрик і багатьох інших.

"Чого ви всі накинулися? Захотів - зробив і забув, митець же) Якби не озвучив усе одно був би мудаком, правда ж?)", "Мудаком він став ще задовго до цього. Тому ніхто й не накидався ще навіть. Чи його він вже жертва аґалтєлава нацианалізма?", "Щось кидає хлопаку з берега на берег. Не розбереш вже коли він щирий.", "Повертає собі українське ім'я, чи що ? Брат Російський не прийняв?", - пишуть у коментарях.

Коментарі, facebook.com/slukh.media
Коментарі, facebook.com/slukh.media

Нагадаємо, молода медсестра пішла з чоловіком на війну і стала янголом для поранених воїнів: "Швидка не встигне". Старша медсестра евакуаційного відділення Ярослава Юрчук врятувала не одне життя на передовій

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир та Олена Зеленські з'явилися з квітами біля пам'ятника Кобзарю: "Завжди єднали українців". Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності