Мама першокласника звернулася до інших батьків школярів за допомогою і поцікавилася, наскільки правомірно надходить школа, коли забороняє батькам бути присутніми під час оцінювання учнів молодшої школи.

Своє звернення схвильована мама опублікувала в Facebook групі "Батьки SOS", в якій обмінюються знаннями батьки з усієї України.

"Добрий вечір! У нас з наступного тижня починається чергова атестація. Ми на домашньому навчанні (1й клас) . Першу атестацію не пускали в клас, так як карантин і не належить(за словами адміністрації). На скільки правомірно забороняти батькам бути присутніми під час проведення оцінювання в умовах карантину? За раннє всім спасибі за відповіді!",- пише жінка.

Скріншот поста
Скріншот поста

У коментарях українці почали давати відповіді. Деякі вважають, що атестація в першому класі зовсім недоречна, адже оцінювання починається з 4 класу, інші назвали адміністрацію школи циркачами. Однак знайшлися ті, хто твердо відповів, що такими діями в навчальному закладі порушують положення про індивідуальну форму навчання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"В положенні про індивідуальну форму все описано. Вони порушують його.", "Вони це порушенням не вважають, так як мають положення по карантину", " Можливо, спробувати зателефонувати в РУО попітаті? Ви ж фактично є вчителем дитини і маєте розуміти вимоги, чому вчити, отримати якусь консультацію. Якщо в дитини інвалідність, винні пускати. Інших підстав не знаю.", "Моя дочка на домашньому була з шостого класу, то під час атестації переважна кількість вчителів просили (!) аби я була присутня, хоча саме я була проти... А від для першого класу-дивна ситуація, тут присутність батьків необхідна...",- пишуть коментатори.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Раніше ми повідомляли, залишаємо десять, українці придумали як навести порядок у школах і заспокоїти вчителів.

Як повідомляв "Знай.uа", у дитячому садку дитину принизили і надіслали батькам фото.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість.