Мама першокласника звернулася до інших батьків школярів за допомогою і поцікавилася, наскільки правомірно надходить школа, коли забороняє батькам бути присутніми під час оцінювання учнів молодшої школи.

Своє звернення схвильована мама опублікувала в Facebook групі "Батьки SOS", в якій обмінюються знаннями батьки з усієї України.

"Добрий вечір! У нас з наступного тижня починається чергова атестація. Ми на домашньому навчанні (1й клас) . Першу атестацію не пускали в клас, так як карантин і не належить(за словами адміністрації). На скільки правомірно забороняти батькам бути присутніми під час проведення оцінювання в умовах карантину? За раннє всім спасибі за відповіді!",- пише жінка.

Скріншот поста
Скріншот поста

У коментарях українці почали давати відповіді. Деякі вважають, що атестація в першому класі зовсім недоречна, адже оцінювання починається з 4 класу, інші назвали адміністрацію школи циркачами. Однак знайшлися ті, хто твердо відповів, що такими діями в навчальному закладі порушують положення про індивідуальну форму навчання.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"В положенні про індивідуальну форму все описано. Вони порушують його.", "Вони це порушенням не вважають, так як мають положення по карантину", " Можливо, спробувати зателефонувати в РУО попітаті? Ви ж фактично є вчителем дитини і маєте розуміти вимоги, чому вчити, отримати якусь консультацію. Якщо в дитини інвалідність, винні пускати. Інших підстав не знаю.", "Моя дочка на домашньому була з шостого класу, то під час атестації переважна кількість вчителів просили (!) аби я була присутня, хоча саме я була проти... А від для першого класу-дивна ситуація, тут присутність батьків необхідна...",- пишуть коментатори.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Раніше ми повідомляли, залишаємо десять, українці придумали як навести порядок у школах і заспокоїти вчителів.

Як повідомляв "Знай.uа", у дитячому садку дитину принизили і надіслали батькам фото.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість.