Нове - це добре забуте старе. Буває, що знижки в магазинах не радують і шкіряна куртка дядька з 80-х років легко стає не ганчіркою, а хайповим елементом крутого лука. Такі "чудеса" можуть статися з будь-якою річчю, а в кризу після пандемії, і в автомобільних справах теж відбуваються чудеса.

Болгарські майстри легендарну радянську "Копійку" (ВАЗ-2101) перетворили на справжній Майбах. На майже справжній. Такі справи вирішили робити механіки на честь 50-річчя даного творіння радянського автопрому.

Про цю історію стало відомо завдяки новій публікації порталу carakoom.

Перероблена "Копійка", фото: carakoom
Перероблена "Копійка", фото: carakoom

Насправді від "Копійки" залишився тільки один кузов, який майстерно ізолювали від шуму. Над проєктом майстри працювали цілих чотири місяці, і у них вийшов, мабуть, найрозкішніший ВАЗ-2101. Таке авто - виключно виставковий зразок, купити його неможливо.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Перероблена "Копійка", фото: carakoom
Перероблена "Копійка", фото: carakoom

Першим етапом побудови ювілейної "Копійки" було повне розбирання салону, а потім його зібрали наново, але вже з наворотами. Замість ВАЗівських сидінь авто отримало комфортабельні "тойотовські", обшиті натуральною шкірою світло-коричневого кольору з білими вставками.

Перероблена "Копійка", фото: carakoom
Перероблена "Копійка", фото: carakoom

У такому ж кольорі оформлено увесь салон, включаючи дверні карти і всю передню панель. Замість пластикових елементів встановили дерев'яні - так інтер'єр виглядає дорожче і естетичніше.

Справжня гордість авторів проєкту - оригінальна центральна консоль, яку було спроектовано ними спеціально для цього автомобіля. На ній розміщується новий важіль коробки передач, магнітола і ще пара кнопок управління. На приладовій панелі - білі шкали в хромованих обідках. Кермо також вписується в стиль обшивки салону - воно дерев'яне і лаковане.

Перероблена "Копійка", фото: carakoom
Перероблена "Копійка", фото: carakoom

Грилі акустичних динаміків теж виготовлено спеціально для проєкту. Дизайнери стилізували їх під вінтажний радіоприймач і нанесли пам'ятне гравіювання - на честь ювілею "Копійки". Ще одна деталь - незвичайні кишені на спинках передніх крісел і панелях передніх дверей. Вони нагадують ретро-сумку з ремінними пряжками.

Раніше повідомляли, українець викрав автомобіль, щоб не отримати наганяй від дружини: "Дали на роботі".

Як повідомляв Знай.uа, київські автокрадії почали полювання на "Жигулі" і "Ланоси": експерт дав цінні поради.

Знай.uа писав, на трасі під Києвом помітили діда-фрілансера: клянчить гроші на "зламану копійку".